Vir u Merlićevom serijalu “Opstanak”

Foto: Kažimir Škrbić

VIR – Snimateljska ekipa televizijskog serijala Opstanak s reporterom Dubravkom Merlićem boravila je na otoku Viru za potrebe snimanja novih epizoda druge sezone posvećene domaćoj ekonomiji

Dobar glas o otoku Viru pronio se posljednjih godina cijelom Hrvatskom, regijom u okruženju i srednjoeuropskim zemljama, pa je ekipa televizijskog serijala Opstanak posjetila otok rekorder. Reporter Dubravko Merlić, poznati televizijski novinar, urednik i menadžer, došao je na Vir sa svojom brojnom snimateljskom ekipom kako bi za potrebe druge sezone serijala, posvećenog domaćoj ekonomiji, pripremio jednu od šest 52-minutnih epizoda. Prva sezona Opstanka tematski je bila posvećena demografskim procesima u Hrvatskoj, dok će nova sezona tematski govoriti o ekonomiji, odnosno u slučaju Vira – o turizmu kao važnoj gospodarskoj grani.

– Na Viru sam prvi put bio sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća kada je sve bilo drukčije. Primjetna je velika razlika na otoku od tada – sažeo je dojam Merlić. Epizoda iz Vira bit će najvjerojatnije prikazana na HRT-u tijekom proljeća 2021. godine, ili najkasnije u jesen sljedeće godine.

Kažimir Škrbić