2 min. čitanja

Kilometri mreža, deseci vrša, stotine ilegalnih ribarskih alata izvučeno iz mora od Ploča do Makarske

Kilometri mreža, deseci vrša, stotine ilegalnih ribarskih alata izvučeno iz mora od Ploča do Makarske
Foto: Facebook

PLOČE/MAKARSKA – Ribarska inspekcija u suradnji s Obalnom stražom posljednjih je nekoliko dana provela uspješnu akciju čišćenja podmorja od nelegalnih ribolovnih alata. Doznajemo da je iz mora izvučeno na stotine komada različitih ribarskih alata.

– Najviše je tu bilo vrša, a osim njih izvađeno je i nekoliko kilometara raznih mreža. Sve su to redom alati koji su bili nepropisno označeni ili potpuno neoznačeni. U ovoj akciji očišćen je samo dio područja. Akcija će se nastaviti, a kada, to znaju samo organizatori. U svakom slučaju, ovo je za svaku pohvalu. Nadajmo se da će se nastaviti na čitavom području našeg Jadrana – objavljeno je na stranici “Zaustavimo devastaciju Jadrana”.

– Bili su naši iz Obalne straže s brodom Faust Vrančić, bili su ronitelji i ekipa iz ribarske inspekcije. Nije ovo prva takva akcija. Pokupili su čudo toga, puna krma Fausta vrša i mreža. Među izvađenim alatom broje se i one male vrše za jegulje, mreže pojedinačno, a svaka posebno je duga po 32 ili 40 metara.  – kazao nam je Damir Jerkov, administrator ove stranice.

Foto: Facebook

Podsjetimo i da je koordiniranom akcijom ribarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede i ovlaštenih osoba Obalne straže RH, prije nekoliko dana na temelju prijave građana, na području istočnog dijela Velebitskog kanala iz mora uklonjeno oko 200 neoznačenih ili nepropisno označenih ribolovnih alata. Radi se većinom o vršama za lov škampa, koje su nakon vađenja brodom dopremljene do luke Gaženica.

Poljaka istražuje inspekcija, izbrisao profil na Facebooku

U međuvremenu neslužbeno doznajemo i da je vrlo brzo nakon naše objave o ulovu nedoraslog igluna, ribarska inspekcija reagirala istog dana i pokrenula proceduru protiv poljskog državljanina Piotr Kania koji se hvalio ulovom. Odmah potom, Piotr je najprije izbrisao objavu, a zatim i ugasio svoj Facebook profil.

PROČITAJTE JOŠ:

Ribarska inspekcija iz Velebitskog kanala uklonila 200 nelegalnih vrša za škampe
VIDIO OD KUŠČEVIĆA? Poljak se hvali ulovom nedoraslog igluna kod Pelješca
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.