1 min. čitanja

Najbolji jedriličari odmjeravaju snage na prvenstvu Hrvatske u šibenskom akvatoriju

ŠIBENIK – U partnerstvu s Jedriličarskim klubom Val, D-Marin Mandalina ovoga je vikenda domaćin ORC regate, i to Prvenstva Hrvatske. Iako je prvotno bilo planirano održavanje nekoliko regata u šibenskom i zadarskom akvatoriju pod sponzorstvom D-Marin-a, nažalost zbog okolnosti izazvanih COVID-19 pandemijom sve su otkazane; piše ŠibenikIN.

– Mjesto održavanja bit će svima dobro poznati Šibenski akvatorij, a baza događanja D-Marin Mandalina, ujedno i sponzor regate – poručili su organizatori iz JK Val.

Regata će se jedriti tri dana i za sada je prijavljeno 12 brodova, a posebna je zanimljivost da će se jedriti i jedan navigacijski plov. Početak prve regate je danas u podne, dok će proglašenje najboljih biti u nedjelju nakon objave službenih rezultata.

ORC International je sustav premjeravanja po kojem se održavaju svjetska i europska prvenstva, a u Hrvatskoj se primjenjuje više od dvadeset godina. Osnovna ideja svakog sustava premjeravanja je izjednačiti različite jedrilice i time omogućiti posadama izjednačeno natjecanje, bez obzira na veličinu i karakteristike jedrilica.

Foto: Dragan Zrnčević

Dosad je D-Marin bio sponzor i domaćin niza međunarodnih regata, uključujući i prestižne regate u klasi TP52, kao i regate u klasama Farr 40 te Melges 24 i 32. Prošle godine posebno su se istaknuli D-Marin ORC Svjetsko prvenstvo, kao i respektabilna regata European Match Race Tour. Također, održano je i veliko nacionalno klupsko natjecanje – D-Marin hrvatska jedriličarska liga, u organizacijskoj suradnji s Jedriličarskim klubom Val i Wave Sailing Centrom pri čemu je D-Marin Mandalina marina ugostila hrvatske jedriličarske klubove na jedrilicama J70 i Platu25.

– D-Marin sponzorstvom i promocijom ovih regata promiče jedriličarski sport i rekreacijski jahting, kao i destinacije u kojima se natjecanja održavaju, što je od iznimne važnosti za snažnije pozicioniranje Hrvatske kao jedne od najljepših destinacija za jedrenje u Europi – zaključili su organizatori.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.