1 min. čitanja

U ponedjeljak Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, evo kako će ga obilježiti VeDRA

U ponedjeljak Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, evo kako će ga obilježiti VeDRA
Foto: VEDRA / Facebook

Udruga veterana Domovinskog rata i antifašista – VeDRA u ponedjeljak obilježava Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma.

“Udruga veterana Domovinskog rata i antifašista – VeDRA obilježit će u ponedjeljak, 9. studenoga Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, izabran u spomen na Kristalnu noć kojom je 9. studenoga 1938. u Njemačkoj počeo pogrom protiv Židovskog naroda.

U skladu s epidemiološkim mjerama i preporukama, VeDRA ovaj važan međunarodni dan neće obilježiti prigodnim okupljanjima, no dat ćemo mu svoj dostojan doprinos. Na sam Dan, u ponedjeljak, 9. studenoga u 10.30, u Marmontovoj ulici u Splitu podignut ćemo prigodni transparent posvećen borbi protiv fašizma i antisemitizma. Istoga dana u 11 sati na jarbolu na Matejuški podignut ćemo zastavu Europske unije, asocijacije nastale na antifašističkim stečevinama poslijeratne Europe. Svih koji žele nazočiti ovim dvama događajima podsjećamo na epidemiološke mjere – držanje distance i nošenje zaštitnih maski.

Također, na našem webu, Hrvatskom antifašističkom magazinu www.vedra.hr objavit ćemo članak “Sudjelovanje splitskih Židova u Narodnooslobodilačkom ratu”, kojega je priredio naš Marin Kuzmić. Na taj način i službeno ćemo predstaviti naš magazin, koji će pratiti sve aktivnosti udruge VeDRA, ali i objavljivati vijesti, te znanstvene, analitičke i druge tekstove u skladu s ciljevima i načelima udruge. Njima ćemo, kao i do sada, promicati ideje antifašizma kao civilizacijske vrijednosti i humanističkog otpora svim oblicima diskriminacije, te čuvati tekovine antifašizma, začete u NOB-u, a nastavljene u borbi protiv velikosrpskog agresora u Domovinskom ratu. Uz web, svoje aktivnosti i načela nastavit ćemo promovirati i kroz našu Facebook stranicu.

Čuvajmo ideje antifašizma i borbe protiv antisemitizma i diskriminacije svih vrsta!”, objavljeno je na Facebook stranici VeDRA-e.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.