1 min. čitanja

Plenković: “Produljuju se sve postojeće mjere i razmatraju nove – Situacija je i dalje ozbiljna!”

Plenković: “Produljuju se sve postojeće mjere i razmatraju nove – Situacija je i dalje ozbiljna!”
Foto: Screenshot

ZAGREB – Premijer Andrej Plenković je u Banskim dvorima s predstavnicima Nacionalnog stožera civilne zaštite razgovarao o aktualnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji, produljenju trenutnih mjera i daljnjim aktivnostima koje će se poduzimati u borbi protiv Covida-19.

Plenković je u izjavi medijima nakon sastanka najavio da će Stožer od danas krenuti s produljenjem svih postojećih mjera te dodao da se razmatraju nove o kojima će se razgovarati s ministrom obrazovanja u smjeru online nastave na sveučilištima te u o mjerama koje se odnose na rad od kuće.– Temeljna ograničenja koja postoje će se od sutra u ponoć nastavljati primjenjivati do daljnjega. Situacija je i dalje ozbiljna –  rekao je u nedjelju.

Sustav je u stanju iznijeti pritisak, Stožer nastavlja s redovitim konferencijama za medije

Konstatirao je da unazad sedam-osam dana bilježimo stagnaciju broja zaraženih.– Što se tiče kapaciteta zdravstvenog sustava, on je u stanju iznijeti ovaj pritisak. Ministar zdravstva o tome vodi računa zajedno sa svim ostalim zdravstvenim djelatnicima diljem Hrvatske.Plenković je najavio da će se Nacionalni Stožer vratiti praksi održavanja redovitih konferencija za medije.– Od ponedjeljka u 11 sati u intervalima ponedjeljak, srijeda, petak kako bi javnost imala bolji uvid u ono što se trenutno zbiva i mjere koje se poduzimaju – izjavio je Plenković.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.