1 min. čitanja

Od 46 alkotestiranih vozača u Puli, svi trijezni!

Od 46 alkotestiranih vozača u Puli, svi trijezni!
Foto: Pixabay

PULA – Postaja prometne policije Pula-Pola nastavila je provoditi aktivnosti u cilju sprječavanja stradavanja u prometu pa su tako policijski službenici u utorak, 10. studenoga u predvečernjim satima, kod lučice Mandrač provodili pojačani nadzor alkotestiranja vozača povodom dana Martinja te aktivnosti u sklopu projekta ”Budi vidljiv”.

Na kontrolnoj točci, odnosno informativnom punktu, policijski službenici alkotestirali su 46 vozača i niti kod jednog nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu. Budući da je vožnja u alkoholiziranom stanju jedan od četiri ubojice u prometu, vozačima je ukazano na opasnosti od upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola te su upućeni da i dalje nastave poštivati prometne propise.

Kako su pješaci jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu, policijski službenici do kraja godine provode i aktivnosti u sklopu projekta ”Budi vidljiv” pa su tako pješake uputili da za vrijeme kretanja noću ili u slučaju smanjene vidljivosti  budu označeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Ukazano im je na pravilno kretanje po kolniku te da za prijelaz kolnika koriste obilježene pješačke prijelaze, a policijski službenici podijelili su im i reflektirajuće trake.

Aktivnosti na informativnom punktu zbog epidemioloških mjera provedene su uz primjenu individualnog pristupa vozačima i pješacima, a policijski službenici će nastaviti s provođenjem aktivnosti u cilju smanjenja prometnih nesreća i stradavanja u prometu, izvijestila je Policijska uprava Istarska.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.