Od 46 alkotestiranih vozača u Puli, svi trijezni!

Foto: Pixabay

PULA – Postaja prometne policije Pula-Pola nastavila je provoditi aktivnosti u cilju sprječavanja stradavanja u prometu pa su tako policijski službenici u utorak, 10. studenoga u predvečernjim satima, kod lučice Mandrač provodili pojačani nadzor alkotestiranja vozača povodom dana Martinja te aktivnosti u sklopu projekta ”Budi vidljiv”. 

Na kontrolnoj točci, odnosno informativnom punktu, policijski službenici alkotestirali su 46 vozača i niti kod jednog nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu. Budući da je vožnja u alkoholiziranom stanju jedan od četiri ubojice u prometu, vozačima je ukazano na opasnosti od upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola te su upućeni da i dalje nastave poštivati prometne propise.

Kako su pješaci jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu, policijski službenici do kraja godine provode i aktivnosti u sklopu projekta ”Budi vidljiv” pa su tako pješake uputili da za vrijeme kretanja noću ili u slučaju smanjene vidljivosti  budu označeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Ukazano im je na pravilno kretanje po kolniku te da za prijelaz kolnika koriste obilježene pješačke prijelaze, a policijski službenici podijelili su im i reflektirajuće trake. 

Aktivnosti na informativnom punktu zbog epidemioloških mjera provedene su uz primjenu individualnog pristupa vozačima i pješacima, a policijski službenici će nastaviti s provođenjem aktivnosti u cilju smanjenja prometnih nesreća i stradavanja u prometu, izvijestila je Policijska uprava Istarska. 

I.B.