Pooštrene mjere u Šibensko-kninskoj županiji – Ograničen rad ugostiteljskih objekata i javna okupljanja

Foto: Boris Kačan

ŠIBENIK – Na prijedlog Stožera civilne zaštite Šibenska-kninske županije, nacionalni Stožer je donio nove mjere za područje ove županije koje stupaju na snagu u četvrtak 12. studenoga.

Evo i mjera:

– Zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja više od 30 osoba na jednom mjestu, izuzev sportskih natjecanja na kojima se najveći dopušteni broj natjecatelja i službenih osoba određuje prema natjecateljskom propisniku za svako pojedino sportsko natjecanje.

– Na profesionalnim umjetničkim izvedbama i programima, kino projekcijama i izložbama u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima može biti prisutno najviše 50 osoba uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa HZJZ-a.

– Na vjerskim obredima u zatvorenim prostorima broj prisutnih osoba se ograničava s obzirom na veličinu prostora, na način da za svaku prisutnu osobu mora biti osigurano najmanje 4 m².

– Ograničava se radno vrijeme svih vrsta ugostiteljskih objekata do 22 sata.

– Zabranjuju se posjeti korisnicima ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja.

– Zabranjuju se izlasci korisnika ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja izvan prostora objekata i dvorišta, osim ako je izlazak uvjetovan medicinskim razlozima.

– Preporuka sportskim udrugama i drugim organiziranim skupinama koje ne sudjeluju u službenim natjecanjima da ne održavaju treninge, pripremne vježbe i rekreativne aktivnosti u zatvorenim prostorima.

– Preporuka da se privatna okupljanja ne održavaju, a ako se održavaju da se ograniče na što manji broj povezanih kućanstava.

– Preporuka da se sjednice predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave održavaju putem videokonferencije ili uz pomoć drugih tehnologija za održavanje sastanaka na daljinu.

– Preporuka poslodavcima da organiziraju rad uz što veću međusobnu udaljenost radnika i uz održavanje fizičkog razmaka od najmanje 2 metra, kad god je to moguće.

Gore nabrojene nužne epidemiološke mjere određuju se u trajanju do 30. studenog 2020. godine.

Za pojačani nadzor pridržavanja propisanih epidemioloških mjera i dnevno izvještavanje Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije o pridržavanju propisanih mjera zadužuju se stožeri jedinica lokalne samouprave.

D.G.