GRADI SE ŠETNICA KROZ DUĆE Lungomare dug skoro 3 kilometra, gradit će se pet mjeseci

Foto: Dugirat.com

DUGI RAT / DUĆE  –  Već od idućeg ljeta građani i gosti mjesta Duće kod Dugog rata moći će se prošetati novim lungomarem, šetnicom uz sjeverni rub kilometarskih dućkih pješčanih plaža.

Počela je izgradnja šetnice kroz Duće, posao je to u vrijednosti od 2,4 milijuna kuna. Radovi se odnose na uređenje pješačke staze, šetnice u širini od 3 m i ukupne dužine 2.884 metra, kroz cijele Duće, javlja Dugirat.com.

Foto: Dugirat.com

Staza će se pružati uz sjeverni dio plaže uz potporne i ogradne zidove. Prilikom izvođenja prvo je potrebno izvršiti iskop plažnog materijala kako bi se ugradio nosivi sloj od kamenog materijala debljine 15 cm. Na taj nosivi sloj postavit će se sloj dekorativnog betona debljine 15 cm. Završna obrada staze bit će protuklizna, na način da se nakon ugradnje betona ukloni površinski sloj cementne paste. Boju dekorativnog betona birat će investitor, a betoniranje po projektu može početi tek nakon što nadzorni inženjer pregleda podlogu i oplatu koja mora biti zakrivljena prema situacijskom prikazu…

Razdjelnice će se izvoditi svako 250 cm dubine 3 cm i debljine 0,3 cm. Rok izgradnje je 5 mjeseci od uvođenja u posao, pisalo je u javnom natječaju.

I.B.