Vrijedna medicinska oprema Domu zdravlja u Veloj Luci

Foto: DNŽ

VELA LUKA – U veloluškom Domu zdravlja dr. Ante Franulović simbolički je obilježeno puštanje u rad dijagnostičko-terapijske i medicinsko-tehničke opreme vrijedne oko 2,1 milijuna kuna nabavljene u okviru provedbe EU projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti domova zdravlja i koncesionara Dubrovačko-neretvanske županije“, a kojemu je Županija nositelj. Proračun projekta iznosi 3,9 milijuna kuna, od čega je 2,9 milijuna (75%) bespovratnih sredstava EU, dok je ostatak sufinanciranje županije. 

Korisnici sredstava su Dom zdravlja “Dr. Ante Franulović” – Vela Luka za ulaganja u infrastrukturne zahvate te medicinsko-tehničku opremu za centralnu zgradu, te ambulante u Čari, Blatu i Lastovu i Dom zdravlja Dubrovnik za medicinsko-tehničku opremu na otocima Koločepu, Šipan, Lopudu i Mljetu te Pelješcu (ambulanta Ston i Janjina).

Nabavom navedene opreme, te puštanjem u pogon iste unaprijedit će se zdravlje otočkog stanovništva i poluotoka Pelješca, poboljšati sigurnost pacijenata te osigurati dostupnost, kvaliteta i učinkovitost pružatelja zdravstvenih usluga.

Kroz projekt su planirani infrastrukturni zahvati ugradnje lifta za osobe sa invaliditetom u Domu zdravlja dr. Ante Franulović u Vela Luci i organizacijskoj jedinici Blato, za što je Dubrovačko-neretvanska županija uspjela osigurati dodatnih milijun kuna u okviru svog Proračuna za 2021.

I.B.