1 min. čitanja

Vrijedna medicinska oprema Domu zdravlja u Veloj Luci

Vrijedna medicinska oprema Domu zdravlja u Veloj Luci
Foto: DNŽ

VELA LUKA – U veloluškom Domu zdravlja dr. Ante Franulović simbolički je obilježeno puštanje u rad dijagnostičko-terapijske i medicinsko-tehničke opreme vrijedne oko 2,1 milijuna kuna nabavljene u okviru provedbe EU projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti domova zdravlja i koncesionara Dubrovačko-neretvanske županije“, a kojemu je Županija nositelj. Proračun projekta iznosi 3,9 milijuna kuna, od čega je 2,9 milijuna (75%) bespovratnih sredstava EU, dok je ostatak sufinanciranje županije.

Korisnici sredstava su Dom zdravlja “Dr. Ante Franulović” – Vela Luka za ulaganja u infrastrukturne zahvate te medicinsko-tehničku opremu za centralnu zgradu, te ambulante u Čari, Blatu i Lastovu i Dom zdravlja Dubrovnik za medicinsko-tehničku opremu na otocima Koločepu, Šipan, Lopudu i Mljetu te Pelješcu (ambulanta Ston i Janjina).

Nabavom navedene opreme, te puštanjem u pogon iste unaprijedit će se zdravlje otočkog stanovništva i poluotoka Pelješca, poboljšati sigurnost pacijenata te osigurati dostupnost, kvaliteta i učinkovitost pružatelja zdravstvenih usluga.

Kroz projekt su planirani infrastrukturni zahvati ugradnje lifta za osobe sa invaliditetom u Domu zdravlja dr. Ante Franulović u Vela Luci i organizacijskoj jedinici Blato, za što je Dubrovačko-neretvanska županija uspjela osigurati dodatnih milijun kuna u okviru svog Proračuna za 2021.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.