PAG NA MENIJU Javni poziv za dodjelu oznake Posebnog standarda tradicionalne paške kuhinje

Foto: Srednja škola Bartola Kašića Pag

PAG – Srednja škola Bartula Kašića Pag, u suradnji s partnerima, Turističkom zajednicom grada Paga, Turističkom zajednicom grada Novalje, Turističkom zajednicom općine Povljana, Turističkom zajednicom općine Kolan, Udruženjem obrtnika Pag i Udruženjem obrtnika Novalja objavila je javni poziv za dodjelu oznake Posebnog standarda tradicionalne kuhinje otoka Paga – „Pag na meniju”.

Na Poziv se mogu prijaviti svi ugostiteljski objekti koji odgovaraju uvjetima iz Pravilnika o utvrđivanju posebnog standarda i to: ugostiteljski objekti iz skupine „restorani“ (restoran, gostionica, bistro, slastičarnica), ugostiteljski objekti iz skupine „barovi“ (kavana, buffet, konoba), obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja imaju pripadajući ugostiteljski objekt iz skupine a) ili b), mali i obiteljski hoteli koji imaju pripadajući ugostiteljski objekt iz skupine a) ili b), te vinarije, kušaonice maslinovog ulja, kušaonice sira, kušaonice meda – koji se nalaze na području otoka Paga te imaju vlastiti uzgoj/nasade na navedenom području.

Foto: Srednja škola Bartola Kašića Pag

Cilj projekta je promoviranje tradicionalne gastronomije otoka Paga temeljeno na manifestaciji i knjižici recepata „Ca, ča, što se nekad kuhalo na mom otoku“ Srednje škole Bartula Kašića Pag koja od 2007. godine izvlači iz zaborava pomalo zanemarena stara otočna jela; promocija i podizanje atraktivnosti ugostiteljskih zanimanja; očuvanje nematerijalne baštine otoka Paga i brendiranje tradicionalne kuhinje otoka Paga. Projekt je podržan od strane Ministarstva turizma i sporta radi jačanja kompetencija strukovnih zanimanja kroz izradu projekata za turizam.

Namjera projekta: utvrditi poseban standard za ugostiteljske objekte, OPG-ove, (male i obiteljske) hotele, razne kušaonice i sl., na području otoka Paga, koji u svojoj ponudi imaju domaća i autohtona jela i pića te posebno promovirati one za koje se taj standard utvrdi. Standard se dodjeljuje nakon provedenog javnog poziva.

Foto: Srednja škola Bartola Kašića Pag

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na javni poziv najkasnije do 28. studenog 2020. godine. Prijave se šalju poštom na adresu: Srednja škola Bartula Kašića, Ante Starčevića 9, 23250 Pag s naznakom „Posebni standard – ne otvarati!“ 

Prijavna dokumentacija nalazi se na internet stranici Srednje škole Bartula Kašića.

I.B.