POMOZIMO OCU DVOJE MALENE DJECE: Joško Pende boluje od karcinoma pluća, potrebna mu je pomoć

Foto: Facebook

Jučer je na društvenim mrežama objavljen apel pomoći za Joška Pendu, čovjeka koji boluje od karcinoma pluća.

Njegova nada za izlječenje je odlazak u Istanbul u privatnu bolnicu Acibadem Altunizade.

Prenosimo apel pomoći u cijelosti.

– Joško Pende otac je dvoje maloljetne djece od 5 i 12 godina, ribar i zaljubljenik u more, čiji je miran otočni život naglo narušila strašna dijagnoza – karcinom pluća. Kao što znamo, svaki karcinom ima više vrsta, a za ovaj njegov nažalost nema lijeka u Hrvatskoj.

Nada ipak postoji – odlazak u Istanbul u privatnu bolnicu Acibadem Altunizade u kojoj je dostupna nova metoda liječenja karcinoma, poznatija pod nazivom CAR-T odnosno terapija kimeričnim antigenskim receptorima. Na putu do njegove šanse za život stoje ogromni troškovi – potrebno je skupiti 50.000 eura kako bi Joško i njegova žena Martina mogli otići u Istanbul po novu šansu za život.

Vrijeme nije na njihovoj strani i stoga je naša pomoć potrebna odmah – dajmo Jošku šansu da gleda svoju djecu kako rastu.

Svi koji možete uplatite iznos na ovaj račun: Josip Pende (tekući kunski, Erste banka) HR5024020063210356912 (pomoć za liječenje), SWIFT/ BIC: ESBCHR22.

Hvala unaprijed svima koji su u mogućnosti pomoći, kao i onima koji će uz Joška i njegovu obitelj biti u mislima i molitvama.

RANIJE: do 13. 11. u 14 h skupljeno je 142.000 kuna i 165 eura.

NOVO: do 13. 11. u 21 h skupljeno je 172.000 kuna i 330 eura. Hvala svima koji su dosad pomogli i onima koji će tek pomoći ❤️ Sljedeće informacije o prikupljenom iznosu podijelit ćemo u ponedjeljak – piše u poruci.

I.B.