2 min. čitanja

OLUJNA BURA – U prekidu brojne pomorske linije, zatvorena autocesta A1

OLUJNA BURA – U prekidu brojne pomorske linije, zatvorena autocesta A1
Foto: Boris Kačan

Jaka bura puše diljem jadranske obale i u stalnom je jačanju. Najjača će biti navečer kada će posvuda biti jaka do olujna, ponegdje s orkanskim udarima. Najviše dnevne temperature zraka bit će od 8°C ponegdje u Zagori do 16°C uz obalu i na otocima. Osjetan pad temperature osjetit ćemo također navečer.

Državni hidrometeorološki zavod je označio crveni meteoalarm za Podvelebitski kanal, gdje će najjači udari vjetra biti od 35 do 90 čvorova (65-165 km/h), dok će na ostatku obale najjači udari vjetra biti između 35 i 60 čvorova (65-110 km/h). More na otvorenom sjevernog Jadrana, zatim postupno i ostalog dijela, jačat će ponegdje na 5, zbog čega je izdano i posebno upozorenje za pomorce

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su:

trajektne linije: Porozina – Brestova, Stinica-Mišnjak, Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska, Sumartin – Makarska, Split – V.Luka – Ubli (s polaskom iz Splita u 17:00 sati)

katamaranske linije: Zadar-Silba-Olib-Premuda, Rijeka – Rab – Novalja, Rijeka-Cres-Mali Lošinj, Split – Hvar – V. Luka, Split-Hvar-Korčula;

brodska linija: Mali Lošinj-Susak-Unije.

Trajektna linija 401 Zadar – Ist – Olib – Silba – Premuda – M. Lošinj bez pristajanja u M. Lošinj. Povratno putovanje je u 16:00 sati iz luke Premuda.

Trajekt na liniji Šibenik-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luku Žirje.

Katamaran na liniji Jelsa – Bol – Split plovi plovi bez pristajnja u luku Bol.Zbog loših vremenskih uvjeta 20. i 21.11.2020. neće ploviti brzobrodska linija 9141 Pula-Zadar. U nedjelju će ploviti na liniji Pula-Zadar-Pula.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su:

  • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina)
  • Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene;
  • DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
  • Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su:

  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar);
  • autocesta A7 između čvorova Draga i Šmrika;
  • Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja;
  • lokalna cesta LC58107 Križišće-Kraljevica.

Na državnoj cesti DC1 između Vaganca i Ondića zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina).

Na Krčkom most zabrana je prometa za I. skupinu vozila: motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom.Vozi se po mjestimice mokrim te vlažnim i skliskim kolnicima. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.