Foto: Facebook / 1000+ Islands

KRK – Prijatelji s otoka Krka prije dva mjeseca krenuli su u neobičnu avanturu. Najprije su željeli u tjedan dana obići više od tisuću otoka, no kad su vidjeli da zbog lošeg vremena ne mogu obići one najudaljenije otoke, odlučili su nastaviti kad to prvi sljedeći put bude moguće. Uslijedio je nastavak njihovog neobičnog pothvata da se uz posjet iskrcaju i stanu na sve Hrvatske otoke. Do sad su prošli 784 otoka i sada nastavljaju hrabro dalje!

Krenuli su iz Punta na otoku Krku, pravac Jabuke. Naime, prošli put radi lošeg vremena, nije bilo moguće obići i stati na najudaljenije Jadranske otoke kao što su Jabuka, Svetac, Vis, Palgruža. Nadaju se da će ih sreća ovaj put poslužiti i da će realizirati svoju ideju.

U ovom trenutku uspjeli su se iskrcati na otok Jabuku i ispričali nam jednu zanimljivost:

– Jabuka je visoka nekih 96m. Dok smo se preko prove iskrcavali na jabuku, dubinomjer je pokazivao 78m! Doslovce na 1,5 m od kraja – prepričava nam ova neustrašiva ekipa.

Kažu da je bilo zahtjevno radi valova i naravno nepristupačne obale, međutim, sve je prošlo u najboljem redu, te su nastavili put Biševa. Nakon noćenja u Komiži, “odradit” će Vis i otoke oko Visa, te nastaviti prema Palgruži.

Njihovu anvanturu možete pratiti na njihovoj Facebook stranici i podržati ih u promociju Hrvatske obale!

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Ekipa s Krka želi u tjedan dana obići više od tisuću otoka