1 min. čitanja

U 21 akciji čišćenja, iz mora i s plaža diljem obale izvukli 4,7 tona otpada

SPLIT – Udruga Sunce Split krajem svibnja ove godine započela je s provođenjem usluge prikupljanja otpada iz mora za Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH.

U ukupno 21 akciji čišćenja provedenoj na plažama te podmorju na području sedam obalnih županija u Hrvatskoj, prikupljene su više od četiri i pol tone različitog otpada (4750 kg). Osim čišćenja na odabranim lokacijama predviđenog ovom uslugom, Udruga Sunce Split provela je i monitoring prikupljenog otpada prema metodologiji čija je primjenjivost na našoj obali ispitana na terenu kroz projekt DeFishGear.

Temeljem iskustva provedbe akcija čišćenja i zakonodavnih okvira u RH, kreiran je Prijedlog nacionalnog Protokola za provođenje akcija čišćenja otpada iz mora, kao dokument smjernica za sve buduće akcije. Taj dokument koristit će svim građanima i udruženjima građana te tijelima javne vlasti u provedbi akcija čišćenja otpada iz mora.

Središnji dio konferencije 26. studenoga bit će održan u Maloj dvorani HGK, dok će ostatak sudionika pratiti događaj putem Zoom platforme. Također, na Facebook stranici Udruge Sunce Split bit će postavljen link za izravni prijenos konferencije.

Konferenciju će otvoriti pomoćnica ministra Elizabeta Kos, a za izjave medijima bit će raspoloživa voditeljica usluge, Ivana Krstulović Baković iz Udruge Sunce (kontakt gsm: 095 5659976), koja će davati izjave prije službenog početka trosatne konferencije, od 11.00 do 11.30 sati u Maloj dvorani HGK Split.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.