2 min. čitanja

Dizajniran potpuno novi SuperJet – Nova era modela kojima se upravlja stojeći

Dizajniran potpuno novi SuperJet – Nova era modela kojima se upravlja stojeći
Foto: Yamaha

Ubrzanje i strast za utrkivanjem dva su stupa kompanije Yamaha Motor. Zagarantirano je neograničeno uzbuđenje koje pružaju njihovi trkački proizvodi. Adrenalin, preciznost i inženjering unijeti su u sve više modela dostupnih široj javnosti. Ovo je posebno jasno danas kada se trkački model vozi izvan staze i dospijeva u ruke svih onih koji žele osjetiti tu jedinstvenu brzinu. Naravno, na sigurnoj udaljenosti od obale.

Već više od 30 godina SuperJet je legenda među modelima kojima se upravlja stojeći, čime je stvoren trkački svijet za sebe. Danas je iz te iste DNK rođena adrenalinska mašina novog doba. Njen 3-cilindrični četvorotaktni motor i potpuno elegantan lagani trup, koji nisu više ograničeni samo na profesionalce, garantiraju da ćete dominirati nad valovima kako u brzoj vožnji, tako i u agresivnim skretanjima.

Nagrađivani, trocilindrični, četvorotaktni TR-1 motor je kompaktna, lagana jedinica od 1.049 ccm, koja pruža uzbudljive performanse i to glatko kao nikad prije.

Foto: Yamaha

Zasnovan na potpuno novom širokom i stabilnijem trupu, ovaj model je idealan za rekreativnu upotrebu – iako će opružni upravljački stup i upravljač prirodno dovesti vozača u udoban položaj nagnut prema naprijed, savršen za super brzu vožnju, skretanje – ali i privlačenje pažnje. Novi dizajn karakterizira trostruko podesivi držač ručice koja se može produžiti do 50 mm, zajedno s upravljačem, inspiriranim trkama i širokim, obloženim položajem za stajanje s integriranim rukohvatom za penjanje iz mora.

Foto: Yamaha

Novi L-MODE® smanjuje rad motora na oko 35 čvorova, što je korisna karakteristika za izgradnju samopouzdanje kod novih upravitelja ovog brzog plovila. TR-1 motor se napaja iz velikog rezervoara goriva od 5,0 litara, koji pruža veliku autonomiju upravitelju plovila koji želi istražiti još dalje – a na kontrolnoj ploči je lako uočljiv i jasan mjerač koji upozorava na nizak nivo goriva.

Sponzorirani sadržaj

U suradnji s magazinom Nautika Present

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.