Kruzeri u Dubrovniku već u siječnju? “Svaki putnik bi se svakodnevno testirao”

Foto: Facebook

DUBROVNIK – U siječnju bi Dubrovnik mogao početi s turističkom sezonom – najavio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković na konferenciji za novinare održanoj ususret Dubrovačkom zimskom festivalu.

Radi se o mogućnosti da u Dubrovniku počnu uplovljavati kruzeri, piše Dubrovački Dnevnik.

– Ulažemo ogromne napore da se u siječnju počne događati sezone. U ovu nedjelju je održan sastanak s ministrom Davorom Božinovićem i epidemiologom Krunoslavom Capakom gdje smo prezentirali ideju da od 14. siječnja počne dolazak kruzera u Dubrovnik, radi se o kompaniji Viking Cruises – objasnio je Mato Franković.

– Dubrovnik bi tu mogao biti “homeport” grad. Viking je kao kompanija prvi počeo s PCR testovima. Taj kruzer bi išao po hrvatskim gradovima, osim Dubrovnika tu se radi o Splitu, Šibeniku i Zadru. I gradonačelnici tih gradova su sudjelovali na sastanku, složili smo se da želimo takvo što, uz poštivanje maksimalnih mjera jer ne smijemo dopustiti da se pogorša zdravstvena situacija i optereti sustav – rekao je Franković.

Kazao je da očekuje dodatne konzultacije sa Zavodom za javno zdravstvo.

– Dogovoreni su i direktni letovi iz SAD prema Dubrovniku, ali i to je na čekanju jer nitko neće doći u područje gdje ima puno zaraženih. Mi ćemo imati situaciju gdje će se ljudi na tom kruzeru svaki dan testirati, ali moramo napraviti predradnje da napravimo sve da se iduća sezona realizira – objasnio je gradonačelnik Franković.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Dogovoren novi “home port” u Dubrovniku – Najave za iduću sezonu kruzera odlične!