ISKUSTVO PAŽANINA Teško onome tko dođe u ovu traumu od šatora – Čuvajte se!

Foto: ZzP /J. Šindler / Dražen Crljenko / Facebook

ZADAR/PAG – Nitko se ne osjeća ugodno kad završi u bolnici, a u posljednje vrijeme i bolnice su prepune bolesnika zaraženih koronavirusom Covid-19, pa je Hrvatska vojska ispred bolnica postavila šatore. Pažanin Dražen Crljenko osjetio je potrebu da ispriča svoje neugodno iskustvo, kako bi dao do znanja svima koji banaliziraju ovo ozbiljno stanje epidemije, što ih čeka, završe li tamo gdje je morao i on. 

– Evo jedno moje ružno iskustvo hospitalizacije u šatoru ispred zadarske bolnice. Tako izgleda unutrašnjost vojnog šatora.

Za mlade i zdrave ljude, vojnike dobro, ali za bolesnike od covida sa lakšim ili težim simptomima i respiratornim problemima jako loše. Nisu uvjeti. Nemate wc, nemate vodu da bi se umili ili bar oprali zube.

Teško onome tko dođe u ovu traumu od šatora a nažalost će biti sve više takvih. Bolnice nam se pune. Zato se ljudi čuvajte i dajte malo više od onog maksimuma nego što mislite da dajete u zaštiti sebe i svih vaših bližnjih pogotovo starijih. Jer tu u takvim uvjetima se teško ostaje živ.

Bog neka vas čuva. A moje pažane i Majka Božja od staroga grada – poručio je Dražen Crljenko.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatska vojska postavila šatore Alaska ispred Opće bolnice Zadar