POKUŠAO UBITI KAPETANA Podignuta optužnica protiv hrvatskog pomorca

Foto: Pixabay/Ryan Wilson/Unsplash

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv 27-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz čl. 110. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona; piše 057info.hr.

– Okrivljenika se tereti da je 4. veljače 2019. na brodu koji je u to vrijeme bio na jednom oceanu, u cilju da liši života kapetana broda, počinio navedeno kazneno djelo odnosno nožem ga ubo u prsni koš zadavši mu tešku ozljedu opasnu po život, a smrtna je posljedica spriječena medicinskom intervencijom – priopćio je zadarski DORH.

Nacionalni mediji pisali su da je razlog za ovakav napad mladog pomorca bila uzrujanost zbog učestalih kritika indijskog kapetana broda na njegov račun. Brod STI Guard   je pod zastavom Maršalovih Otoka tog dana plovio od ruske luke Ust-Luga prema Singapuru.

Do napada je 4. veljače došlo u Indijskom oceanu, u međunarodnim vodama, oko 300 nautičkih milja od francuskog otoka Reunion.

Pomorac je nakon incidenta, koji su prekinuli drugi članovi posade, smješten u izolaciju, a kasnije je uhićen na Mauricijusu.

I.B.