1 min. čitanja

Iz Opuzena Vukovaru na poklon ide 16 tona mandarina

Iz Opuzena Vukovaru na poklon ide 16 tona mandarina
Foto: DNŽ

OPUZEN – Dubrovačko-neretvanska županija već 11. godinu zaredom, donira kamion mandarina prijateljskoj Vukovarsko-srijemskoj županiji kao božićni poklon. Kamion pun neretvanskih voćki krenuo je jutros iz Opuzena, a u Vukovar će stići u utorak u 12 sati.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je ovom prilikom kako je ovo tradicionalni božićni poklon Vukovarsko-srijemskoj županiji kao znak prijateljstva i poštovanja.

– Ove godine imamo 16 tona mandarina. U pravilo je to bilo deset tona, a ove godine je tvrtka Enna Fruit donirala još šest tona. Ovo je jedna prijateljska gesta između dvije županije koje gaje prijateljske odnose, imaju zajedničku sudbinu iz Domovinskog rata, nalaze se na istočnom i južnom rubu Hrvtaske. Mi veoma dobro surađujemo, nastojimo povezati Zelenu i Plavu Hrvatsku, njihove proizvode dovesti ovdje, a planiramo i u neko dogledno vrijeme turiste odavde odvesti u posjet na istok Hrvatske – rekao je župan.

Naglasio je kako su mandarine namijenjene Vukovarsko-srijemskoj županiji koja ih raspoređuje svojim dobrotvrornim udrugama, društvima, bolnici itd.

Zamjenica župana Žaklina Marević rekla je kako mandarine stižu u Vukovar u utorak u 12 sati ispred Biskupijskog Caritasa.

– Posljednje tri godine Vukovarsko-srijemska županija nama uzvraća poklon i šalju nekih desetak tona jabuka koje ćemo u četvrtak podijeliti našim ustanovama i udrugama ispred Sportske dvorane u Gospinom polju u Dubrovniku – istakula je.

Zamjenica Marević je ovom prilikom podsjetila kako je 2018. godine DNŽ osnovala Povjerenstvo za mandarine kako bi pomogla u proizvođačima u plasmanu.

– I kupnja ovih 10 tona mandarina je simboličan način da pokažemo da brinemo o proizvođačima, a izrazito smo ponosni na samostalni plasman mandarina na javnim površinama diljem Hrvatske – rekla je zamjenica.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.