2 min. čitanja

Virska Božićna bajka

Virska Božićna bajka
Foto: TZ Vir

VIR – Na virskom Trgu svetog Jure upaljena prva adventska svijeća, a simbolički ju je upalio direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić.

Kako ove godine zbog epidemiološke i zdravstvene krize s koronavirusom neće biti događaja niti organiziranog okupljanja građana na adventskoj manifestaciji, odnosno od 28. studenoga do 21. prosinca dokad vrijede postrožene epidemiološke mjere Vlade Republike Hrvatske, virska općinska poduzeća Vir turizam, Vir održavanje i Turistička zajednica posebno su lijepo ukrasili adventski trg kako bi Virani mogli svakodnevno uživati u večernjim šetnjama.

Foto: TZ Vir

Božićna bajka sasvim je pristalo ime za scenografiju centralnog virskog trga.

– Virski adventski trg nikad nije bio ljepši niti ukrašeniji, pa pozivamo sve Virane i izletnike da nas posjete i uživaju u večernjoj šetnji našim otokom. Moramo se čuvati i izbjegavati okupljanja, ali zato možemo šetati te iskoristiti neku od adventskih instalacija za fotografiranje i dijeljenje lijepih slika s našeg otoka – kaže direktor Liverić.

Foto: TZ Vir

Osim uobičajenih ukrasa na javnoj rasvjeti duž otoka te velikih svjetlosnih borova na virskom rotoru i Trgu svetoga Ivana, na advenstkom trgu nalaze se prepoznatljive prigodne instalacije koje su i dosad ukrašavale Vir, ali i neke nove.

Foto: TZ Vir

Šetači se sada tako mogu zadržati i fotografirati uz pravu sjedalicu kod Djeda Mraza nasuprot adventskog trga, ili iskoristiti neki od klasičnih motiva na trgu, uz Jadro i kod školske zgrade.

Kažimir Škrbić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.