Virska Božićna bajka

Foto: TZ Vir

VIR – Na virskom Trgu svetog Jure upaljena prva adventska svijeća, a simbolički ju je upalio direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić.

Kako ove godine zbog epidemiološke i zdravstvene krize s koronavirusom neće biti događaja niti organiziranog okupljanja građana na adventskoj manifestaciji, odnosno od 28. studenoga do 21. prosinca dokad vrijede postrožene epidemiološke mjere Vlade Republike Hrvatske, virska općinska poduzeća Vir turizam, Vir održavanje i Turistička zajednica posebno su lijepo ukrasili adventski trg kako bi Virani mogli svakodnevno uživati u večernjim šetnjama.

Božićna bajka sasvim je pristalo ime za scenografiju centralnog virskog trga. 

– Virski adventski trg nikad nije bio ljepši niti ukrašeniji, pa pozivamo sve Virane i izletnike da nas posjete i uživaju u večernjoj šetnji našim otokom. Moramo se čuvati i izbjegavati okupljanja, ali zato možemo šetati te iskoristiti neku od adventskih instalacija za fotografiranje i dijeljenje lijepih slika s našeg otoka – kaže direktor Liverić.

Osim uobičajenih ukrasa na javnoj rasvjeti duž otoka te velikih svjetlosnih borova na virskom rotoru i Trgu svetoga Ivana, na advenstkom trgu nalaze se prepoznatljive prigodne instalacije koje su i dosad ukrašavale Vir, ali i neke nove.

Šetači se sada tako mogu zadržati i fotografirati uz pravu sjedalicu kod Djeda Mraza nasuprot adventskog trga, ili iskoristiti neki od klasičnih motiva na trgu, uz Jadro i kod školske zgrade. 

Kažimir Škrbić