1 min. čitanja

ADIO, LEGENDO Posljednji ispraćaj Špira Guberine: “Vratio se u svoj voljeni Šibenik”

ADIO, LEGENDO Posljednji ispraćaj Špira Guberine: “Vratio se u svoj voljeni Šibenik”
Foto: Screenshot

ŠIBENIK – Prije četiri dana sve je rastužila vijest da je u 88. godini života u Domu za starije i nemoćne u Zagrebu preminuo hrvatski glumac Špiro Guberina.

Guberina je bio legenda hrvatske glumačke scene. Tijekom ponedjeljka šjor Špiro je ispraćen na posljednji počinak.

“Danas smo ispratili našeg dragog Špiru Guberinu na vječni počinak. Vratio se je u svoj voljeni Šibenik u svoj vječni dom na šibenskoj sv. Ani. Pokoj mu vječni”, stoji u objavi stranice “Šibenski čempresi”.

Špiro Guberina stekao je veliku popularnost televizijskim ulogama Strikana u Velom mistu Miljenka Smoje, Divca u Prosjacima i sinovima Ivana Raosa, Očenašeka u Dnevniku Očenašeka Vjekoslava Majera, Bepa u Starcima Antuna Šoljana i drugima.

1997. godine osnovao privatno kazalište Mali hrvatski teatar Kiklop. Legendarni glumac je prije tri godine dobio nagradu Šibensko-kninske županije za životno djelo u umjetničkom i kulturnom promicanju Županije.

Posljednjih godina često je boravio u rodnom Šibeniku, posebice na Jadriji. Posljednju predstavu u HNK u Šibeniku odigrao je 2016., bio je to komad ‘Kamo? Tamo da putujem’.

Šibeniku se i vratio posljednji put, na počivalište brojnih svojih sugrađana, na groblju sv. Ante, uz tvrđavu sv. Mihovila.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.