KALI Zaražena i pod mjerama izolacije ušla u trgovinu – Dobila kaznenu prijavu za širenje zarazne bolesti

Foto: Boris Kačan

KALI – Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“  iz čl. 180. st. 1. Kaznenog zakona.

Naime, 62-godišnju ženu se sumnjiči da je 21. studenog prijepodne u Kalima došla u trgovinu, u vrijeme dok joj je određena mjera izolacije i liječenja kod kuće, obzirom da joj je dijagnosticirana zarazna bolest Covid-19.

Također se sumnjiči da je nakon toga posjetila i članove svoje uže obitelji, a čime je dovela u  opasnost da se zarazna bolesti proširi među ljudima.

Nakon kriminalističkog istraživanja, protiv 62-godišnjakinje nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog sumnje da je počinila kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Podsjetimo, prije dva dana  policija u Biogradu za isto je kazneno djelo osumnjičila 22-godišnjakinju, jer je u Turnju držala otvorenim ugostiteljski objekt, te unatoč zabrani zbog epidemioloških mjera, za šankom posluživala šest osoba.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Vlasnica ugostiteljskog objekta iz Turnja privedena zbog kaznenog djela širenja zarazne bolesti