2 min. čitanja

ČOVIK, BROD I MORE Morska izložba Foto kluba Šibenik povodom svetog Nikole

ČOVIK, BROD I MORE Morska izložba Foto kluba Šibenik povodom svetog Nikole
Foto: Foto Klub Šibenik

ŠIBENIK – Već jedanaestu godinu članovi Foto kluba Šibenik priređuju povodom blagdana svetog Nikole izložbu fotografija pod nazivom Čovik, brod, more…

Izložba će biti u čast i sjećanje na sve one pomorce koji nisu više s nama, a naravno i za one koji svoj “kruh sa sedam kora” i danas uz muku ali i gušt zarađuju.

– Prvih se godina izložba postavljala u cafeu Domald u Šibeniku koji je članovima Foto kluba koji je inače “beskućnik” na korištenje dao jednu prostoriju do cafea. Posljednjih godina izložba je “narasla” pa je postavljamo u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić – kazuje nam predsjednik Foto kluba, Željko Krnčević.

Inače, cafe Domald je i središte međunarodne regate krstaša koja se odigrava upravo za svetog Nikolu. Ove se godine neće održati zbog poznatih razloga.

– I tako, u čast svih onih koje je prekrasno ali nekad neumoljivo More ostavilo u svojim njedrima, ali i onih koji su bili u njegovoj milosti uz pomoć Diomeda, ili svetog Nikole, ili svetog Ivana Trogirskoga, nastavljamo i tradiciju ove izložbe – poručuje Krnčević.

Organizaciju izložbe pomogli su Vedrana Ćetković, Zdenka Bilušić iz Gradske knjižnice koja je i likovno postavlja i Zlatko Ibrahimović Ibar.

Preostaje još samo pozvati sve ljubitelje mora i dobre, morske fotografije na izložbu koja će se uz epidemiološke mjere otvoriti u galeriji Gradske knjižnice Jurja Šižgorića u Šibenika, točno u podne.

Jurica Gašpar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.