3 min. čitanja

TEŠKE KRAĐE U TRGOVINE Uhićena skupina koja je provaljivala na zadarskom području

ZADAR – Policijski službenici kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri muške osobe za zagrebačkog područja, koje se sumnjiče za više kaznenih djela teških krađa u trgovačke objekte na zadarskom, obrovačkom i biogradskom području, kao i trgovine na šibenskom i zagrebačkom području, čime je pričinjena veća materijalna šteta – ukupna vrijednost otuđenih cigareta, alkoholnog pića i drugih artikala iznosi više od 251.000,00 kuna.

Naime, provedenim usmjerenim policijskim postupanjem i pomno planiranom akcijom policije na sprječavanju kaznenih djela teških krađa u trgovine koje čine organizirane skupine, policijski službenici su u ponedjeljak  na Viru, nakon izvršene provale u trgovački objekt tijekom noćnih sati, u prijepodnevnim satima u šumovitom području u blizini mjesta događaja uhitili jednu mušku osobu koja je pokušala pobjeći. Uz uporabu sredstava prisile muškarac ( u dobi od 48 godina) je priveden u službene prostorije policije, dok je u dvorištu jedne kuće, odsutnog vlasnika, pronađeno skriveno osobno vozilo, s kojim su se počinitelji služili prilikom izvršenja ovog kaznenog djela.

Vozilo je prevezeno u krug policije, gdje je temeljem naloga pretragom pronađen različiti provalnički alat kao i sredstva za maskiranje.

Daljnjim koordiniranim radnjama, u ranojutarnjim satima tijekom sutrašnjeg dana, 01. prosinca, na području šumovitog dijela Vira uhićene  su još dvije muške osobe, u dobi od 59 i 33 godine, za koje se sumnja da su zajedno s prethodno uhićenom osobom  počinile kazneno djelo.

Foto: MUP

Isto jutro na otvorenom prostoru, dobro skrivene, u vrećama su pronađene otuđene cigarete, vrijednosti od preko 36.000,00 kuna kao i dijelovi odjeće te provalnički alat.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad svom trojicom: 48, 59 i 33-godišnjakom,  svu trojicu se sumnjiči da su  po prethodnom planu i s unajmljenim vozilom u noći došli s zagrebačkog područja, te dana 30.studenog na Viru provalili u trgovinu trgovačkog društva, odakle su otuđili više šteka raznih cigareta.

Također, provedenim daljnjim kriminalističkim istraživanjem, 59 i 33-godišnjaka se sumnjiči da su po istom modusu početkom mjeseca rujna 2020.godine u Tribanj Kruščici tijekom noći provalili u trgovinu trgovačkog društva, odakle su otuđili novčani polog, razne cigarete i druge artikle ukupne materijalne šteta od oko 12.261,00 kuna.

Nadalje, 33-godišnjaka se sumnjiči da je sam počinio 6 teških krađa provaljivanjem u razne trgovine na zadarskom i biogradskom području i to:
Početkom ožujka, a isto tako i sredinom svibnja da je provalio u istu trgovinu trgovačkog društva na Stanovima u Zadru, odakle je otuđio razne cigarete ukupne vrijednosti više od 53.000,00 kuna.

Foto: MUP

Njega se također sumnjiči da je tijekom lipnja provalio u benzinsku postaju u Biogradu na moru, odakle je otuđio razne cigarete i duhanske proizvode, vrijednosti od oko 34.425,00 kuna, a da je tijekom mjeseca kolovoza u Dragama provalio u trgovinu odakle je otuđio razne cigarete, ukupne materijalne štete od oko 24,305,00 kuna.

Na kraju,  da je krajem srpnja provalio u Slivnici Gornjoj u trgovinu, odakle nije ništa otuđio, a  početkom listopada na predjelu Arbanasa u Zadru provalio u trgovinu, odakle je otuđio cigarete i druge artikle, ukupne materijalne štete oko 18.025,00 kuna.

Isto tako, utvrđena je osnovana sumnja da je 33-godišnjak počinio i tri teške krađe na šibenskom i zagrebačkom području, i to da je  krajem svibnja u Skradinu provalio u trgovinu trgovačkog društva, iz koje je otuđio duhanske proizvode u vrijednosti od oko 18.000,00 kuna, a sredinom srpnja ponovno provalio u istu trgovinu, odakle je otuđio cigarete i alkoholno piće, vrijednosti veće od preko 38.000,00 kuna.
Sumnjiči ga se da je krajem listopada u Rakitovcu kod Velike Gorice, provalio u trgovinu iz koje je otuđio cigarete i razne prehrambene artikle u vrijednosti većoj od 17.000,00 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 48- i 59-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru je protiv sve trojice podnesena  kaznena prijava zbog kaznenih djela teška krađa iz čl. 229 KZ.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.