2 min. čitanja

Otkazuju se dočeci Nove godine – Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar: “To nije realno”

Otkazuju se dočeci Nove godine – Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar: “To nije realno”
Foto: HTZ Dubrovnik

Pandemija koronavirusa promijenila je svakodnevicu kakvu smo poznavali. Još prošle godine bezbrižno smo uživali u Adventu, veselili se Božiću i planirali kako ćemo proslaviti doček Nove godine, ali ove godine situacija je drugačija.

Zbog brojnih mjera koje su uvedene kako bi se spriječilo širenje zaraze, otkazani su brojni koncerti i okupljanja. Adventa na kakav smo navikli nema, a čini se i da se u novogodišnjoj noći na trgovima glavnih gradova neće uglas pjevati pjesme nekih od najistaknutijih domaćih i regionalnih izvođača, javlja Index.

Organizatori dočeka Nove godine diljem Hrvatske, gotovo nigdje zasada ne planiraju nikakve koncerti, ali nada da će se nešto u međuvremenu promijeniti, iako mala, ipak postoji.

Zadar i Dubrovnik

U Zadru su spremni i u slučaju promjene aktualne situacije.

– Lošem razvoju situacije s pandemijom nažalost se ne nazire kraj. Kako zasad stvari stoje, javna okupljanja su zabranjena i bilo kakva organizacija takvog tipa ne samo da nema smisla, nego bi bila protivna propisanim mjerama. No, ako se situacija poboljša, Turistička zajednica grada Zadra je u stanju i mogućnosti organizirati zabavne manifestacije u vrlo kratko vrijeme – rekao je za Index Ante Galić, glasnogovornik TZ-a Zadar.

Slično su odgovorili i iz Dubrovnika.

– Ukoliko nakon 21. prosinca epidemiološka situacija bude znatno povoljnija, spremni smo pokrenuti program Dubrovačkog zimskog festivala u njegovom punom opsegu te organizirati tradicionalni doček Nove godine na Stradunu – rekla je u ime TZ-a Dubrovnik Sandra Milovčević.

Photo: Youtube/Screenshot

Split i Šibenik

Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita, naglašava kako su stalno u kontaktu s nadležnim epidemiološkim službama i da u skladu s njihovim preporukama prilagođavaju blagdanski program.

– Ove godine će, stoga, u novogodišnjoj noći program na Rivi proteći bez organiziranih nastupa izvođača – dodala je.

Direktor ureda Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole priznao je kako je doček u ovom gradu već bio isplaniran prije dva mjeseca, ali da sada vjerojatno od toga ništa neće biti.

– Mislimo da nije realno očekivati ikakav nastup – priznao je.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.