U Savudriji se gradi turističko-stambeni kompleks s tisuću ležajeva

Foto: HRT / Screenshot

SAVUDRIJA –  U Savudriji, u Istri, za malo više od godinu dana niknut će luksuzni turističko-stambeni kompleks s tisuću ležajeva. Riječ je o apart-hotelu, vilama i stanovima s brojnim popratnim turističkim sadržajima.

Na krajnjem sjeverozapadu Istre, s pogledom na Piran i slovenske Alpe, niknut će luksuzni kompleks vrijedan oko 600 milijuna kuna. Izgradit će se 55 vila, 18 stanova te hotel sa 180 apartmana i najvećim bazenom na krovu u Europi, javlja HRT.

Foto: HRT / Screenshot

– Vjerujemo da će kroz ovu novu investiciju i dodatne sadržaje cijela ta regija dobiti na vrijednosti i na mnogo većem broju turista, rekao je Aleksandar Vuković, financijski direktor MK Group.

Bit će tu i wellnessi, teretane, igrališta, elitne trgovine i restorani te uređena, zasad nepristupačna plaža.

No hoće li smještajne jedinice ugošćivati turiste – još nije poznato.

Foto: HRT / Screenshot

– Ideja je da se kompletan sadržaj ponudi na prodaju, dakle vile, apartmani i stanovi, a svaki kupac će imati mogućnost da svoju jedinicu gleda i kao investicionu jedinicu, naglasio je Vuković.

Ali neće morati. Apartman će moći ostaviti zatvorenim.

Bazenima i ostalim sadržajima upravljat će neki od svjetski poznatih lanaca, još se ne zna koji. Kao ni u kojoj će mjeri kupci svoju imovinu ustupiti menadžmentu da njome upravlja u turističke svrhe. Ulagaču je sada, kaže, najvažnije dovršiti projekt do 2022-ge.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

SKANDAL U ISTRI Slovenci kod Savudrije betonirali plaže i označili ih svojim kućnim brojevima