1 min. čitanja

Grad Šibenik ugostiteljima simbolično smanjuje porez na potrošnju

Grad Šibenik ugostiteljima simbolično smanjuje porez na potrošnju
Foto: Boris Kačan

ŠIBENIK – Šibenska gradska uprava odlučila je dijelom rasteretiti ugostitelje koji su posebno pogođeni pandemijom. Donesena je odluka o smanjenju poreza na potrošnju sa tri na dva posto.

Smanjenje se odnosi na cijelu kalendarsku 2021. godinu, neovisno o razvoju situacije. Navedena mjera ima fiskalni učinak rasterećenja vrijedan oko milijun kuna, što će pomoći u oporavku ugostiteljske djelatnosti u 2021. godini.

– Grad Šibenik podržava stav da poduzetnici kojima je ograničen ili onemogućen rad uslijed epidemioloških mjera moraju biti obeštećeni, a radna mjesta sačuvana – poručuju.

Mjere pomoći gospodarstvu Grada Šibenika bit će usklađene s Vladinim paketom mjera vrijednim preko 2,1 milijardu kuna, a koji predviđa potpuno ili djelomično pokrivanje troškova komunalne naknade, najma, zakupa i dr.

Kako ne bi došlo do preklapanja ili kontradiktornosti u provedbi mjera, konačni prijedlog Grada Šibenika bit će donesen kroz nekoliko dana,  nakon što se utvrde detalji i mehanika provedbe Vladinog paketa. Odluka će biti službeno donesena i potvrđena na sjednici Gradskog vijeća, 14. prosinca.

Osim ovoga, Grad Šibenik je donio odluku o produženju roka za ispunjenje ugovornih obaveza investitorima na području Gospodarske zone PODI.

Kupci, odnosno nositelji prava građenja, zbog otežanog poslovanja u novonastaloj situaciji, mogu dobiti produljenje roka za ispunjenje obveza do 12 mjeseci, ili u slučaju znatno otežanog poslovanja, čak i pravo na izmjenu ili raskid Ugovora.

Donesene su i organizacijske mjere o radu Gradske uprave tijekom trajanja pandemije. Pisarnica radi u skladu s redovnim radnim vremenom.

Za sastanke u uredima Gradske uprave obvezna je prethodna najava kako bi se izbjegle gužve na hodnicima.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.