2 min. čitanja

Sveti Nikola darivao djecu radnika Brodosplita i DIV Grupe

Sveti Nikola darivao djecu radnika Brodosplita i DIV Grupe
Foto: Brodosplit

SPLIT – Iako bez konja i kočija, i ove je godine u petak 4. prosinca u Brodosplit svratio sveti Nikola i djeci radnika donio radost i pune vreće lijepih poklona. Omiljeni dječji svetac nije ni ovaj put, pandemiji korona virusa unatoč zaobišao pogone Brodosplita i cijele DIV Grupe.

Za velike i male, djevojčice i dječake od aviona do lutki, za 1095 djece škverana pripremljeno je u velikim vrećama. U nešto izmijenjenom scenariju, poštivajući sve epidemiloške mjere koje se u škveru provode, obišao je roditelje na njihovim radnim mjestima.

Ovogodišnja podjela zbog pandemije koronavirusa nažalost nije mogla biti organizirana u muzeju Brodosplita, kao i dugi niz godina do sada, već su darove djeci preuzeli njihovi roditelji na svom radnom mjestu.

Lijepa se tradicija sad već osmu godinu zaredom nastavila u cijeloj DIV Grupi gdje se promiču korporativne vrijednosti i odnosi među svim radnicima na temeljima odnosa kao među članovima obitelji, uz stalne napore za uzajamnom podrškom i napretkom.

Dio je to demografskih mjera uvedenih prije dvije i po godine kojima se odlučio dati doprinos poboljšanju ukupne demografske slike, radi očuvanja zaposleničkog kadra, kao i privlačenje novih radnika, pa je od njihovog uvođenja rođeno 152 ‘malih Škveranki i Škverana’.

Uvedenim mjerama se svim zaposlenicima DIV Grupe za svako novorođeno dijete isplaćuje neto iznos od 5.000 HRK, a u slučaju da oba roditelja rade u kompaniji – iznos se udvostručuje. Roditeljima troje i više malodobne djece daje se poseban mjesečni doplatak od 200,00 kn za treće i svako sljedeće dijete, što kroz period odrastanja i podizanja djece od strane roditelja iznosi ukupno oko 40.000kn po svakom roditelju, tj. 80.000kn ako su oba roditelja zaposlena u kompaniji.

Također u slučaju redovnog studiranja pojedinog djeteta dobna granica se za tu mjeru pomiče s 18 godina na 22 godine ili do kraja redovnog studiranja. Svake godine za blagdan sv. Nikole sva djeca do 15 godina daruju se u najvećem neoporezivom iznosu, a oboljeloj djeci zaposlenika doniraju se potrebna sredstva za podmirivanje dodatnih troškova povezanih s liječenjem.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Vlasnik splitskog škvera se pohvalio: “Naše demografske mjere su pun pogodak!”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.