1 min. čitanja

GRAD SPLIT UPOZORIO: Zbog nevremena ojačajte cime, učvrstite tende i uklonite suncobrane

SPLIT – Kako smo već prethodno izvijestili, crveni meteoalarm izdan je danas za cijeli Jadran. Zbog orkanskog juga, iznadprosječnih padalina i posljedično buijica iz Grada Splita pozivaju na oprez i upozoravaju građane da pripaze sebe i svoju imovinu.

– Kako su upozorili meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, sutra, u nedjelju, na cijelom Jadranu puhat će jako do olujno jugo koje će na moru imati udare do 130 km/h. U Splitu će najjače jugo puhati između 15 i 18 sati, kada će udari prelaziti 100 km/h.

S obzirom na kišu koja pada već nekoliko dana, molimo građane na izniman oprez prilikom boravka vani, jer bi vjetar mogao lomiti grane i stabla, osobito na području Marjana, Mosora i drugim zelenim dijelovima grada.

Prema meteorolozima, ekstremna kiša kakva je bila u četvrtak, a koja je ujedno i druga najveća dnevna količina oborine od početka službenih meteoroloških mjerenja, sutra se neće ponoviti.

No najavljuju neverine u večernjim satima i poremećaje u prometu morem, pa bi bilo dobro putovanja na otoke odgoditi za ponedjeljak, a na svojim brodicama provjerite i ojačajte cime, učvrstite tende i uklonite suncobrane.

Pazite na sebe i druge, pazite i na svoju imovinu! – poručuju iz Grada Splita.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

CRVENI METEOALARM ZA CIJELI JADRAN Jugo do 130 km/h, velike količine oborina i bujične poplave!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.