2 min. čitanja

OTOCI ODSJEČENI Jako jugo privezalo trajekte, katamarane i brodove

OTOCI ODSJEČENI Jako jugo privezalo trajekte, katamarane i brodove
Foto: Youtube/Screenshot

Kao što je i najavljeno u subotu, zbog jakog juga cijeli Jadran je u crvenom sustavu meteoalarma Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Izdano je upozorenje za pomorce na njestimične udare juga od 35-60, na sjevernom i srednjem Jadranu i do 70 čvorova, prema kraju dana i u noći na sjevernom, zatim i na srednjem, a od sredine noći i na južnom Jadranu će oslabiti. More 5, ponegdje i 6 i to uglavnom prema otvorenome. Mjestimice nevere.

Zbog vjetra u prekidu su:

  • trajektne linije: Zadar-Preko, Brbinj – Zadar (Gaženica) – Brbinj, Biograd – Tkon, Sućuraj-Drvenik, Sumartin-Makarska,Trogir/Soline-Drvenik Veli-Drvenik Mali, Split-Vela Luka-Ubli, Zadar (Gaženica) – Sestrunj – Zverinac – Molat, Zadar (Gaženica) – Bršanj – Rava – Mala Rava, Dubrovnik-Lopud-Suđurađ, Stinica-Mišnjak, Lopar-Valbiska, Brestova-Porozina, Žirje-Kaprije-Šibenik, Prapratno-Sobra;
  • katamaranske linije: Milna-Rogač-Split, Dubrovnik-Šipan-Sobra, Zadar – Rivanj – Sestrunj – Zverinac – Božava – Brbinj, Zadar – Molat – Brgulje – Zapuntel – Ist, Zadar – Iž Mali – Iž Veli – Mala Rava – Rava, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar, Ubli -Vela Luka-Hvar-Split , Vis-Split, Korčula-Hvar-Split, Split-Bol-Jelsa, Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka;
  • brodske linije: Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Vrgada-Pakoštane-Biograd, Zadar-Sali-Zadar, Zadar-Mail Iž-Mala Rava-Rava, Zadar-Preko, Mali Lošinj-Unije-Susak, Komiža-Biševo.

Trajekt na liniji 335 Prizna-Žigljen ne prevozi autobuse i kampere.

Zbog najave loših vremenskih uvjeta (olujno jugo) u nedjelja 06.12.2020. god, neće se moći obaviti putovanje na brzobrodskoj liniji 9141 Zadar-Pula. S obzirom da se za ponedjeljak 07.12. očekuju povoljni vremenski uvjeti, putovanje će se održati u ponedjeljak 07.12.2020. prema istom plovidbenom redu.

Dana 6.12.2020.god. u prekidu će biti brzobrodska linija Milna-RoGač-Split.

U liniji 505 izvršiti će se izvanredno putovanje Šibenik – Šepurine – Zlarin – Šibenik, s polaskom iz luke Šibenik u 06:45 sati (bez pristajanja u Prvić Luku i Vodice).

I.B.PROČITAJTE JOŠ:

GRAD SPLIT UPOZORIO: Zbog nevremena ojačajte cime, učvrstite tende i uklonite suncobrane
CRVENI METEOALARM ZA CIJELI JADRAN Jugo do 130 km/h, velike količine oborina i bujične poplave!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.