Foto: Youtube/Screenshot

Kao što je i najavljeno u subotu, zbog jakog juga cijeli Jadran je u crvenom sustavu meteoalarma Državnog hidrometeorološkog zavoda. 

Izdano je upozorenje za pomorce na njestimične udare juga od 35-60, na sjevernom i srednjem Jadranu i do 70 čvorova, prema kraju dana i u noći na sjevernom, zatim i na srednjem, a od sredine noći i na južnom Jadranu će oslabiti. More 5, ponegdje i 6 i to uglavnom prema otvorenome. Mjestimice nevere.

Zbog vjetra u prekidu su:

  • trajektne linije: Zadar-Preko, Brbinj – Zadar (Gaženica) – Brbinj, Biograd – Tkon, Sućuraj-Drvenik, Sumartin-Makarska,Trogir/Soline-Drvenik Veli-Drvenik Mali, Split-Vela Luka-Ubli, Zadar (Gaženica) – Sestrunj – Zverinac – Molat, Zadar (Gaženica) – Bršanj – Rava – Mala Rava, Dubrovnik-Lopud-Suđurađ, Stinica-Mišnjak, Lopar-Valbiska, Brestova-Porozina, Žirje-Kaprije-Šibenik, Prapratno-Sobra;
  • katamaranske linije: Milna-Rogač-Split, Dubrovnik-Šipan-Sobra, Zadar – Rivanj – Sestrunj – Zverinac – Božava – Brbinj, Zadar – Molat – Brgulje – Zapuntel – Ist, Zadar – Iž Mali – Iž Veli – Mala Rava – Rava, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar, Ubli -Vela Luka-Hvar-Split , Vis-Split, Korčula-Hvar-Split, Split-Bol-Jelsa, Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka;
  • brodske linije: Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Vrgada-Pakoštane-Biograd, Zadar-Sali-Zadar, Zadar-Mail Iž-Mala Rava-Rava, Zadar-Preko, Mali Lošinj-Unije-Susak, Komiža-Biševo.
Trajekt na liniji 335 Prizna-Žigljen ne prevozi autobuse i kampere.

Zbog najave loših vremenskih uvjeta (olujno jugo) u nedjelja 06.12.2020. god, neće se moći obaviti putovanje na brzobrodskoj liniji 9141 Zadar-Pula. S obzirom da se za ponedjeljak 07.12. očekuju povoljni vremenski uvjeti, putovanje će se održati u ponedjeljak 07.12.2020. prema istom plovidbenom redu.

Dana 6.12.2020.god. u prekidu će biti brzobrodska linija Milna-RoGač-Split.

U liniji 505 izvršiti će se izvanredno putovanje Šibenik – Šepurine – Zlarin – Šibenik, s polaskom iz luke Šibenik u 06:45 sati (bez pristajanja u Prvić Luku i Vodice).

I.B.
PROČITAJTE JOŠ: