2 min. čitanja

RECEPTI DUBROVAČKOG PRIMORJA Arancini

RECEPTI DUBROVAČKOG PRIMORJA Arancini
Foto: Katija Puljizević

Naranča je voće koje je specifično za naše podneblje. Malo koja kuća da u svom đardinu nije imala domaću naranču, ludaču, vašingtonku ili ljutu. Možete je iskoristiti za liker, marmeladu, torte, a kore za arancine. Cvjetove naranče i listove takodjer možete koristiti za čaj, a njihovim plodovima, sa granama lovorike su se kitili stari dubrovački portuni te ulazi u crkve za blagdanska slavja.

Katija Puljizević

Arancini su delikatesa koja se čini od korice naranče.

Isto tako možete iskoristiti i korice limuna ili grejpa, iako se najčšće čini od naranče. Arancini su poznati delikates našega kraja koji je nezaobilazan na blagdanskoj trpezi.

Foto: Katija Puljizević

Naranču ogulite na fjelice koje prokuhate  u vodi 3 do 4 minute da im izadje gorčina.

Prije su domaćice imale više vremena pa su ih kišale u vodi 5 dana i svakodnevno mjenjale vodu.

Foto: Katija Puljizević

Kad omekšaju izvadite ih i procijedite .Izvažite ih i koliko imate težine kora toliko nadodajte cukara sa malo vode i stavite na vatru  u dublju posudu, sve zajedno neprestalno mješajući.

Foto: Katija Puljizević

Kad su popile sav šug, iskrenite ih na papir za pečenje koji ste posuli cukarom i ostavite ih sušiti koji dan.Najbolje ih je jedan dan ostaviti na buri.

Foto: Katija Puljizević

Gotove čuvajte u staklenki i mogu vam dugo trajati.Ako imate strpljenja, fetice sušene naranče vam mogu biti izvrstan ukras za dekoraciju za blagdane.

Foto: Katija Puljizević

Katija PuljizevićPROČITAJTE JOŠ:

RECEPTI DUBROVAČKOG PRIMORJA Primorski padišpanj
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.