Foto: HTZ

Prema podacima koje je objavio turoperator TUI Nordic, a koje prenosi i švedski turistički portal Travel News, Hrvatska se u ovom trenutku nalazi među najtraženijim turističkim destinacijama, izvijestio je Vedran Sušić, direktor Predstavništva HTZ-a u Švedskoj.

Naime, u Švedskoj je tijekom prošlog tjedna rezervirano dvostruko više putovanja nego tjedan prije, a kada se te brojke usporede s onima od prije mjesec dana, broj rezervacija se utrostručio.

Pritom se Hrvatska, uz Kretu, Rodos, Cipar i Antalyu, ističe kao jedan od favorita kada je u pitanju najčešći odabir turističkih destinacija.

U objavi se također navodi kako je na rezervacije putovanja pozitivno utjecala i vijest o cijepljenju, dok Adam Györki, voditelj komunikacija u TUI-u, dodaje kako na povećan broj rezervacija, uz samu vijest o cjepivu, pozitivno utječe i velika želja za putovanjima na tržištima kao što su Njemačka ili Velika Britanija, a od sada i na tržištu Švedske.

Podsjetimo i ovo; Norwegian air je 1. srpnja objavio je novi popis letova iz Skandinavije među kojima su letovi za Split i Dubrovnik.

Norveški avioprijevoznik tada je najavio puta tjedno povezivati Oslo i Dubrovnik te Oslo i Split i jedan put tjedno Split s Kopenhagenom i Stockholmom.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Norwegian air od 1. srpnja ponovno spaja Skandinaviju sa Splitom i Dubrovnikom