3 min. čitanja

Otočani čekali trajekt za kopno koji nije stigao: “Bila je bonaca, tko će mi nadoknaditi štetu?”

Otočani čekali trajekt za kopno koji nije stigao: “Bila je bonaca, tko će mi nadoknaditi štetu?”
Foto: Damir Jerkov / DD

DRVENIK/TROGIR – Svi oni koji su rano jutros planirali s Drvenika Malog krenuti prema Trogiru nisu dočekali ovaj Jadrolinijin trajekt.

Ogorčena čitateljica se pita tko će joj nadoknaditi nemogućnost odlaska na posao i hoće li joj Jadrolinija isplatiti odštetu za dan prisilnog bolovanja, javlja Dalmacija danas.

– Jutros, 07.12.2020. u 6 sati pokušala sam otići Jadrolinijinim trajektom “Šoltanka” s otoka Drvenik Mali. Nakon jučerašnjeg i prekjučerašnjeg nevremena kada trajekt nije vozio bilo bi normalno da je jutros linija ponovno aktivirana, budući je na moru bila doslovno bonaca, a u zraku ni najmanje vjetrića, a kamo li bilo kakvog vjetra. U luci se sakupilo još optimističnih putnika.

Trajekt se naravno nije pojavio, jer su oni već sinoć znali da jutros neće ploviti iako je po vremenskoj prognozi trebalo doći do potpunog smirivanja vremena (prilažem Vam fotografiju s interneta s datumom 06.12. 2020. kada je objavljeno da trajekt neće ploviti ni 07.12.2020.).

Foto: Damir Jerkov

Također se ni u Agenciji za prodaju karata nitko nije pojavio, samo nas je dočekala obavijest da je linija u prekidu. Znači da se to sve znalo unaprijed iako je napominjem po vremenskoj prognozi trebalo doći do smirivanja vremena, što se i dogodilo” – piše ogorčena čitateljica.

Foto: Screenshot

Kaže da je ova situacija ljuti i stvara veliko nezadovoljstvo.

– Pitam se tko će mi nadoknaditi nemogućnost odlaska na posao, tko će od poslodavaca povjerovati da trajekt nije vozio, a po vremenu nema nikakvog razloga da ne vozi. Hoće li mi možda Jadrolinija isplatiti odštetu za dan prisilnog bolovanja?

Najgore od svega što ovo nije prvi put da se ovakve stvari događaju, da se ljudi žale i traže pomoć. Mislim da je vrijeme da se nešto napokon konkretno i poduzme. Uvijek su odgovori da se radi o procjeni kapetana, ali ovo jutros bi i dijete iz vrtića drugačije procijenilo i postupilo, a kažem nije prvi, a bojim se ni zadnji put.

Prilažem Vam i fotografije kako je to jutros u 6 sati izgledalo u luci Drvenik Mali.

Ovaj mail šaljem  Jadroliniji, ministru i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, gradonačelniku Trogira, te medijima u nadi da će napokon netko pomoći otočanima da se ne osjećaju kako građani drugog reda i to u 21. stoljeću – zaključuje čitateljica.

Stigao je i odgovor iz Jadrolinije

– Zbog olujnog juga linije su jučer bile u prekidu. Tako je u prekidu bila linija Drvenik Veli – Drvenik Mali – Trogir. Isto tako, kako sinoć nije išao trajekt iz Trogira, tako jutros nije bilo linije iz Trogira prema Drveniku.

Međutim, danas u 10 sati promet se normalizira i krećemo prema Drveniku Velikom i Malom – kazala je glasnogovornica Jelena Ivušić.

Na pitanje je li igdje bila obavijest da jutros neće biti trajekta, odgovara:

– Sve je bilo na našoj web stranici, sve linije koje su bile u prekidu bile su evidentirane. Trajekt je ostao jučer u Trogiru, a danas nam vremenske prilike dozvoljavaju isplovljavanje – kazala je Ivušić za Dalmacija Danas.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Jadrolinija po nemogućim uvjetima uspješno prevezla dva vozila hitne pomoći
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.