1 min. čitanja

Rovinj kreće s uređenjem glavnog Trga Maršala Tita i okolnih trgova

Rovinj kreće s uređenjem glavnog Trga Maršala Tita i okolnih trgova
Foto: Pixabay

ROVINJ – Grad Rovinj-Rovigno je prošlog tjedna ishodovao građevinsku dozvolu za još jedan važan projekt, onaj uređenja glavnog gradskog Trga M. Tita i okolnih trgova.

Stoga bi nakon višegodišnjih priprema i predstojeće izrade izvedbenog projekta i natječajne dokumentacije već krajem 2021. mogli krenuti radovi za taj iščekivani zahvat prema projektu istaknutog hrvatskog arhitekta Nenada Fabijanića.

Opločenje i uređenje je predviđeno u nekoliko faza a površina zahvata iznosi 13,530 četvornih metara i obuhvaća Trg maršala Tita i Trg Pignaton, Trg na mostu te Obalu Pina Budicina kao i Mali i Veliki mol.

Radi se o zahtjevnom i vrlo osjetljivom zahvatu jer je riječ o gradskoj cjelini koja povezuje starogradsku jezgru s užim centrom grada.

Foto: Grad Rovinj

Novim će se popločenjem i predviđenim popratnim sadržajima urbane, socijalne, društvene potrebe građana i turista uskladiti sa povijesnom urbanističko-arhitektonskom strukturom trga i krajolikom te omogućiti funkcionalan, kvalitetan i sadržajno kreativan boravak građana i gostiju na otvorenom javnom gradskom prostoru.

Za taj je zahvat u Proračunu za 2021. osiguran iznos od 9 milijuna kuna, dok je visina cjelokupne investicije procijenjena na 50 milijuna kuna.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.