2 min. čitanja

Dva milijuna kuna za Božićnice umirovljenicima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Dva milijuna kuna za Božićnice umirovljenicima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji
Foto: DNŽ

DUBROVNIK – U okviru programa skrbi o umirovljeničkoj populaciji, Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za društvene djelatnosti, iz županijskih proračunskih sredstava za 2020. godinu, isplaćuje umirovljenički dodatak umirovljenicima s mjesečnom mirovinom do 1.500,00 kn, a  prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Putem Hrvatske pošte, županijski umirovljenički dodatak dostavit će se na kućne adrese umirovljenicima na području gradova Korčula, Metković, Ploče i Opuzen te općina Konavle, Ston, Janjina,  Orebić, Trpanj,  Lumbarda, Lastovo, Smokvica, Blato, Vela Luka, Kula Norinska, Slivno, Pojezerje i Zažablje.

Umirovljenicima s područja Grada Dubrovnika ovaj dodatak se isplaćuje iz gradskih proračunskih sredstava, a umirovljenicima iz općina Dubrovačko Primorje, Župa dubrovačka i Mljet, umirovljenički dodatak isplaćuju izravno njihove općine, koje tako provode, u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, Županijski umirovljenički standard.

Usprkos otežanoj i financijski izazovnoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa, Dubrovačko-neretvanska županija nastavlja provoditi Program izrade i provedbe izjednačavanja umirovljeničkog standarda koji je pokrenut još 2010. godine.

Iz županije podsjećaju da je te godine u proračunu Županije bilo je osigurano 700,000.00 kuna, a u međuvremenu su proračunska sredstva povećana, te u  2020. godini iznose 2.000.000,00 kuna.

Pri isplati božićnica za 2020. godinu vodilo se računa o ujednačavanju umirovljeničkog dodatka za umirovljenike u navedenim općinama i gradovima pa se svakom umirovljeniku isplaćuje pojedinačni iznos od 800 kuna.

Županijski umirovljenički dodatak isplaćuje se za 2433 umirovljenika s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Božićnice osigurao i Grad Dubrovnik

Dubrovačkim umirovljenicima s niskim mirovinama Grad Dubrovnik osigurao je božićnice. Za ovu je svrhu u proračunu izdvojeno 422.800,00 kuna te će ovaj dodatak primiti ukupno 1559 umirovljenika.

Sukladno mjerama socijalnog programa Grada Dubrovnika za 2020. godinu te ovisno o cenzusu, isplatit će se iznosi od 200 do 400 kuna.

Mjere socijalnog programa Grada Dubrovnika imaju za cilj očuvanje životnog standarda građana te primjereno zadovoljavanje potreba socijalno osjetljivih skupina, među kojima su i umirovljenici s niskim mirovinama kojima Grad i na ovaj način, isplatom dodataka dva puta godišnje, nastoji olakšati svakodnevni život.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.