1 min. čitanja

JEDAN BRAČ Miniranjem terena nastavljaju se radovi na izgradnji ceste Pučišća – Povlja

JEDAN BRAČ Miniranjem terena nastavljaju se radovi na izgradnji ceste Pučišća – Povlja
Foto: Screenshot / Facebook

PUČIŠĆA/POVLJA – U sklopu projekta “Izgradnja ceste Pučišća – Povlja, dionica Pučišća – Uvala Luka“, vrijednog ukupno 60 milijuna kuna od čega se dio sufinancira iz Kohezijskog fonda EU, u tijeku su radovi na prvoj dionici ceste Pučišća – Povlja.

Vijest o nastavku radova s kratkim videom, objavio je na svom službenom Facebook profilu načelnik općine Pučišća Marino Kaštelan.

Nositelj ovog važnog infrastrukturnog projekta koji se odvija pod sloganom “Jedan Brač” i kojim će se za 12,5 kilometara smanjiti udaljenost između Pučišća i Povlja je Županijska uprava za ceste (ŽUC).

Projekt se realizira u tri faze: prva uključuje izgradnju prve dionice prometnice Pučišća – Povlja duljine 4,8 km, a druge dvije izgradnju druge dionice prometnice Pučišća – Povlja duljine 10,4 km te rekonstrukciju postojećih prometnica Supetar – Pučišća i Povlja – Selca ukupne duljine 31,6 km.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 60.797.696,35 kuna, od čega  51.678.041,90 kuna čine bespovratna sredstva EU, dok je ostatak financiran državnim sredstvima. Izvođač je imotska tvrtka Patrlji d.o.o. Završetak radova započetih u prvoj polovini studenog 2020. godine očekuju se u roku od 1,5 godine.

Više o projektu možete pročitati OVDJE.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.