1 min. čitanja

RIJEKA Vlada opet produljila rok za dovršetak izgradnje plaže Kostabela

ZAGREB/RIJEKA – Vlada je ovog tjedna usvojila Prijedlog o izmjeni Odluke o koncesiji na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže Kostabela u Rijeci te zahvata morske vode za potrebe bazena i za potrebe termotehničkih uređaja.

Naime, ovlaštenik koncesije na pomorskom dobru, trgovačko društvo JTH Costabella d.o.o., podnijelo je zahtjev za produženjem roka dovršetka izgradnje plaže Kostabela zaključno do dana 28. veljače 2021. godine.

Predmetni zahtjev ocijenjen je opravdanim, jer je do kašnjenja u realizaciji spomenute investicije došlo uslijed pandemije virusa COVID-19, odnosno restriktivnih mjera koje su zbog istog uvedene.

Daljnji problemi nastali su iz razloga što temeljem postojećeg ugovora o koncesiji za posebnu upotrebu nije proveden parcelacijski elaborat pa upisani teret iste koncesije onemogućava provedbu parcelacijskog elaborata za plažu.

Foto: Grad Rijeka

Inače, do sada je u izgradnju plaže Ovlaštenik koncesije uložio ukupno 39 milijuna kuna (bez PDV-a), dok ukupna ulaganja sukladno Studiji gospodarske opravdanosti investicijskog ulaganja u uređenje plaže Kostabela – Rijeka iznose 17,6 milijuna kuna.

Za stalni dio koncesijske naknade Ovlaštenik koncesije je od dana zaključenja Ugovora uplatio više od milijun kuna.

Iz Vlade ovaj potez opravdavaju time što drže da se radi o iznimno značajnoj investiciji, zahvaljujući kojoj će Grad Rijeka dobiti hotel i plažu najviše kategorije.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da Vlada produljuje koncesiju u ovu svrhu na pomorskom dobru u Rijeci, posljednji put to je učinjeno prije deset mjeseci.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

RIJEKA Vlada udovoljila lancu hotela “Hilton” i produljila rok za izgradnju plaže Kostabela
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.