Splitski Advent virtualnom „Cimom ljubavi“ spaja pomorce i njihove najmilije 

Foto: Neven Jović

SPLIT – U trenucima kada smo zbog poštivanja epidemioloških mjera fizički udaljeniji no ikada, splitski Advent u organizaciji Turističke zajednice grada Splita sa sloganom „Ljubav nas spaja“ u suradnji s Modrim kavezom, Facebook grupom  u kojoj su okupljeni brojni pomorci i zaljubljenici u more i brodove, organizirao je virtualnu akciju simboličnog naziva „Cima ljubavi“.

U sklopu ove akcije splitski pomorci pozivaju se da u svoj rodni grad šalju video materijale s porukama što bi radili da su u tom trenutku doma sa svojim obiteljima, umjesto na brodu.

Pomorci bolje od ikoga razumiju što znači pojam fizička udaljenost i nedostajanje, a „Cima ljubavi“ ovdje je kako bi dokazala da upravo ljubav kao najsnažnija emocija nije uvijek u fizičkom dodiru, već smo zahvaljujući njoj u izazovnim trenucima u srcima jedni drugima bliži no ikada.

Ljubav spaja ljude na različitim dijelovima svijeta, morima i oceanima, pomoću nje nadilazimo sve izazove, a iskazujemo ju upravo brigom za sebe i druge što se nadovezuje na čitavi koncept ovogodišnjeg Adventa u Splitu koji se bazira na četiri adventske svijeće – nade, mira, radosti i posljednje – svijeće ljubavi.

Akcija se provodi na društvenim mrežama Turističke zajednice grada Splita te na Facebook stranici Modri kavez, a svoje video materijale u trajanju od 30 sekundi do minute, pomorci mogu slati na e-mail modrikavez@gmail.com, inbox Facebook stranice Modri kavez kao i u inbox Facebook stranice Visit Split.

Prikupljeni video materijali pomoraca objavljivat će se na navedenim Facebook stranicama svaki petak  sve do početka siječnja u posebnoj sekciji „Cima ljubavi“.

Pridružite se, proslijedite akciju svojim prijateljima i pokažimo svima veliko srce kakvo Split ima diljem svijeta, poručuju organizatori.

I.B.