2 min. čitanja

STOŽER: Nažalost, jučer su preminule 64 osobe, a 4396 je novooboljelih

STOŽER: Nažalost, jučer su preminule 64 osobe, a 4396 je novooboljelih
Foto: Screenshot

U posljednja 24 sata zabilježeno je 4396 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 25006, izvijestio je na konferenciji za novinare Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima je 2802 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 304 pacijenata.

– Nažalost, preminulo je i danas 64 osoba, a ukupno do danas 2484 je preminulih – rečeno je na konferenciji.

– Prošlog tjedna je bilo 3955 novih slučajeva, a tjedan dana prije 4080 od 11,091 testiranih. Brojke su nam i dalje visoke 14-dnevna stopa na 100.000 je 1183 na cijelu Hrvatsku, Varažidnska ima gotovo duplo više. I dalje smo 26 od 27 zemalja EU po toj stopi, a po mortalitetu smo na 16. mjestu sa stopom od 580,7 na milijun stanovnika. Što se tiče udjela u ukupnoim testiranjima, u zadnjih 14 dana je 35,6 posto – kazao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Krunoslav Capak.

Foto: Screenshot

– Sad već možemo reći za blagdansko vrijeme ljudi imaju više potrebe i više vremena vidjeti one koji su im važni životu a nisu ih vidjeli, a kada znate da o tome razmišlja velik broj ljudi, kada bi se svi našlli imali bi veliki broj kontakata koji bi značio veliki epidemiološki rizik.

Izići ćemo s posebnim porukama, ali već sada želimo poslati poruku: da se svi suzdrže od kontakata i druženja izvan svojih kućanstava. Najiskrenija želja za sreću i zdravlje i za Božić i Novu ne ići u posjete i poželjeti svima koji su nam dragi sreću telefonom, video porukom, to je najbolji način pokazati nekome da vam je stalo. Ovo je osnova…

Znam da je ovo tradicija. Ali po svemu što smo dosad naučili o virusu to druženje je idealno za širenje korone – rekao je šef stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.