2 min. čitanja

Završena ribarska luka u Veloj Lamjani – Ribari na čekanju do uporabne dozvole

Završena ribarska luka u Veloj Lamjani – Ribari na čekanju do uporabne dozvole
Foto: Lučka uprava Zadar

KALI/LAMJANA – Uz kašnjenje uz tri mjeseca, završena je ribarska luka u Veloj Lamjani. Nakon niza godina, Lučka uprava Zadar (LUZ) je uz pomoć europskog novca, potvrdila kako su radovi na ribarskoj luci Lamjana završeni do 5. prosinca. Objavljene su i fotografije konačnog izgleda uređene i modernizirane ribarske luke nad kojom LUZ gospodari od 2006. godine

– U pripremi je dokumentacija za primopredaju radova i izdavanje uporabne dozvole. Svi zahvati su napravljeni u skladu s predanosti održivom razvoju Lučke uprave Zadar i našim naporima da ribarima osiguramo kvalitetne uvjete za obavljanje njihove djelatnosti – navodi se u informaciji koju je 057.info preko PR službe dobio iz Lučke uprave Zadar.

Foto: Lučka uprava Zadar

Zajednica ponuditelja Kali gradnja ugovorila je 30 milijuna kuna vrijedne radove s rokom od 18 mjeseci. LUZ je sklopio još tri aneksa ugovora pa će se na kraju znati koliko je ukupno uloženo u dograđenu i moderniziranu ribarsku luku, koja kao takva treba i novu trafo stanicu. Radovi na gradnji trafostanice, o trošku LUZ-a, izvan su obuhvata građevinske dozvole, i trebali bi se završiti u veljači.

Iz LUZ-a navode što se sve napravilo i dobilo u prvoj ribarskoj luci na zadarskom području.

Glavni lukobran je produžen i saniran je postojeći operativni gat. Operativni vez je produljen za 27,96 metara na sjevernoj strani, te 25,93 metra na južnoj strani čime je formirana glava novog operativnog gata ukupne širine 7,73 metara. U uvali Vela Lamjana u kojoj se još nalazi i škver Nauta Lamjana te sjedište Kali tune, proizvodnog gospodarstva Općine Kali, u produžetku postojeće obale za prihvat ribarskih brodova izrađena je nova obalna trasa čija duljina sada iznosi 161,59 metara.

Foto: Lučka uprava Zadar

Iz LUZ-a ističu kako je izgrađen operativni vez dug 8 metara i širok 8 metara koji završava manjim vezom dužine 12 metara i širine 4,00 metra. Navodi se kako je u nastavku trase operativnog gata je obala za prihvat brodica ukupne dužine 71 metara.

Foto: Lučka uprava Zadar

– Istočna obala za prihvat brodica izgrađena je obala u luku dužine oko 76,70 metara, koja slijedi prirodnu obalu i proteže se dalje za oko 34,40 metra. Nova obalna trasa ukupne je duljine oko 111 metara.

Uz to su povećane površine za odlaganje ribarske opreme te je izgrađen kolni pristup Površina za odlaganje ribarske opreme izgrađena je na površini od 2560 m2, informirali su iz Lučke uprave Zadar.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.