2 min. čitanja

INCIDENT U SPLITU Koncesionarka napala volontere jer čiste plažu

INCIDENT U SPLITU Koncesionarka napala volontere jer čiste plažu
Foto: Facebook

SPLIT – Predstavnica Bačvice plaža d.o.o. danas je napala volontere eko udruge Picigin Bačvice jer čiste plažu i prijetila zvanjem policije, javlja stranica Dnevna doza splitskog nereda.

Kao razlog navode to da koncesionarima navodno odgovara to raditi samo pred ljeto za turiste. Ovako nakon svakog čišćenja oni moraju zvati kamion da odnese lažinu i smeće, a gospoda je to dosad radila samo jedan put godišnje prije postavljanja ležaljki.

Zamislite da Čistoća Split se naljuti kad ima pomognete skupit smeće jer oni moraju platit troškove odvoza? – pitaju se.

Predsjednik Udruge Toni Stipišić, izvijestio je kako ih je direktorica koncesionara Bačvice plaža prozvala da oslobađaju plažu za rekreativne aktivnosti građana.

Foto: Facebook

– Danas je Danijela Vukman direktorica koncesionara Bačvice plaža napala eko društvo Picigin Bačvice zato što redovito čiste plažu od lažine i ostalih naplavina nakon svakog većeg juga i na taj način oslobađaju plažu za rekreativne aktivnosti svih naših građana – rekao je Stipišić za Dalmaciju danas.

Potom naglašava da koncesionar Bačvice plaža d.o.o. u zadnje dvije godine niti jednom nije samoinicijativno očistio plažu, osim pred samo ljeto kada se na plažu postavljaju ležaljke.

Naveo je i razlog zašto koncesionarima smeta njihova eko akcija.

– Razlog što koncesionaru smeta redovito čišćenje je taj što koncesionar plaća odvoz lažine sa plaže, a što oni smatraju direktnim izbijanje novaca iz džepa koncesionara, a ne obvezom – navodi predsjednik Udruge.

Foto: Facebook

– Iz tog razloga koncesionar preferira status quo, dakle ostavljanje neskupljene lažine i naplavina jer na taj način zadržava novce koje bi inače potrošio na čišćenje plaže.

Unatoč upozorenju predstavnice koncesionara da će zvati policiju, do ovog trenutka ista nije došla na Bačvice te su članovi eko društva Picigin Bačvice nastavili s čišćenjem – zaključuje Toni Stipišić.

Direktorica koncesionara Danijela Vukman trenutno nije mogla dati izjavu, piše Dalmacija danas.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.