1 min. čitanja

Eksplodirao tanker u najvećoj luci Crvenog mora

Eksplodirao tanker u najvećoj luci Crvenog mora
Foto: Twitter / Facebook / Ilustracija

JEDDAH – Tanker za naftu koji plovi pod zastavom Singapura, eksplodirao je noćas ispred saudijskog lučkog grada Jeddah u ponedjeljak. Svi članovi posade, 22 pomorca na brodu BW Rhine pobjegli su neozlijeđeni, priopćila je španjolska brodarska kompanija Hafnia, ali nije isključila mogućnost izlijevanja nafte, javlja AFP.

Nijedna skupina do sada nije preuzela odgovornost za napad, ali dogodio se kada su pobunjenici Huthi, podržani Iranom, u susjednom Jemenu pojačali prekogranične udare na saudijske ciljeve u znak odmazde za petogodišnju vojnu kampanju koju je vodio Rijad.

– BW Rhine pogođen je iz vanjskog izvora tijekom uplovljavanja u luku Jeddah, uzrokujući eksploziju i naknadnu vatru na brodu – izjavio je brodar, ne navodeći što je pogodilo brod.

– Posada je ugasila požar uz pomoć obalnih vatrogasnih postrojbi i tegljača, a svih 22 pomoraca evakuirano je i bez ozljeda – dodaje se u izjavi.

Hafnia je izvijestila o oštećenju trupa u eksploziji.

– Moguće je da je iz broda pobjeglo malo nafte, ali to nije potvrđeno, a instrumentacija trenutno pokazuje da su razine nafte na brodu na istoj razini kao i prije incidenta – rekla je Hafnia.

Saudijske vlasti nisu odmah potvrdile eksploziju u Jeddah, ključnoj luci i distribucijskom centru Crvenog mora za naftni div Saudi Aramco.

Posade brodova na tom području su upozorene da budu “krajnje oprezni”.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.