1 min. čitanja

KAŽNJENA S 8.000 KUNA Zaražena došla na sudsku raspravu u Malom Lošinju

KAŽNJENA S 8.000 KUNA Zaražena došla na sudsku raspravu u Malom Lošinju
Foto: Pixabay

MALI LOŠINJ – Policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres u petak, 11. prosinca, postupali su nad 59-godišnjom hrvatskom državljankom zbog prekršene određene joj mjere samoizolacije poradi zaraze virusom Covid 19.

Naime, spomenuta osoba je unatoč tome što joj je bila određena mjera samoizolacije poradi zaraze corona virusom, pristupila u zgradu nadležnog suda gdje je htjela nazočiti sudskoj raspravi.

Zbog počinjenog prekršaja, sukladno odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, novčano je sankcionirana s osam tisuća kuna.

Kršenje određenih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite evidentirano je istog dana i na području Viškova kod Rijeke gdje je policija oko 9.50 sati zatekla otvoren ugostiteljski objekt u kojem je bilo dva gosta.

Budući da su na snazi epidemiološke mjere prema kojima je ugostiteljskim objektima zabranjen rad do 21. prosinca, protiv 32-godišnje vlasnice, kao i ugostiteljske tvrtke, podnesene su odgovarajuće prijave sukladno važećim zakonskim propisima.

Podsjetimo, MUP je ranije objavio obavijest građanima s popisom kazni za kršenje epidemioloških mjera koje su na snazi, koje možete pročitati u članku niže.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Produljuju se zabrane prelaska graničnih prijelaza do 15. siječnja – Objavljene kazne za kršenje epidemioloških mjera
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.