2 min. čitanja

Pripadnik Hrvatske ratne mornarice upućen u operaciju potpore miru EU NAVFOR ATALANTA

Pripadnik Hrvatske ratne mornarice upućen u operaciju potpore miru EU NAVFOR ATALANTA
FOTO: D. Mišić, M. Siriščević

Kapetan korvete Aris Radović preuzeo je od kapetana korvete Davora Garduna dužnost u Zapovjedništvu operacije potpore miru EU NAVFOR ATALANTA u Kraljevini Španjolskoj

Pripadnik Hrvatske ratne mornarice kapetan korvete Aris Radović preuzeo je danas, 14. prosinca 2020. godine od kapetana korvete Davora Garduna, također pripadnika HRM-a, dužnost u Zapovjedništvu operacije potpore miru EU NAVFOR ATALANTA u Roti, Kraljevina Španjolska.

Uoči odlaska u operaciju, kapetana korvete Radovića primio je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli koji se tom prigodom osvrnuo na iskustva, znanja i sposobnosti kapetana Radovića koja mu, kako je istaknuo, zasigurno jamče uspjeh u predstojećem profesionalnom izazovu.

– Uz obavljanje redovnih zadaća, u okolnostima globalne pandemije, potrebno je još bolje usredotočiti na sve ono što će pridonijeti sigurnosti u provedbi zadaća, a uvjeren sam da će kapetan Radović to i učiniti – poručio je kontraadmiral Raffanelli.

Kapetan korvete Aris Radović – Foto: HRM

Kapetan korvete Aris Radović rođen je 28. ožujka 1967. u Stockholmu u Švedskoj. Pomorski fakultet završio je u Splitu, diplomirani je inženjer pomorskog prometa. Treću razinu sljedno-rastuće izobrazbe u funkcionalnom području završio je na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu.

Oružanim snagama RH pristupa 1994. kao pripadnik 156. Domobranske pukovnije. Pripadnik HRM-a je od 1998. na dužnostima: zamjenika zapovjednika broda DBM-82, časnika za operativno planiranje te voditelja Odsjeka za koordinaciju u Zapovjedništvu Obalne straže RH.

U operaciju odlazi s dužnosti voditelja Operativnog odsjeka u Zapovjedništvu Bojne Obalnog motrenja i navođenja.

Za svoj rad višestruko je nagrađivan i odlikovan. Kapetanu korvete Arisu Radoviću ovo je drugo sudjelovanje u međunarodnim operacijama potpore miru, prvi put je sudjelovao u mirovnoj operaciji UN-a na Golanskoj visoravni UNDOF tijekom 2012. i 2013. godine.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.