1 min. čitanja

URNEBESAN VIDEO Ivana D “odletjela” u svijet: INA-ina platforma postala muza poznatom redatelju

URNEBESAN VIDEO Ivana D “odletjela” u svijet: INA-ina platforma postala muza poznatom redatelju
Foto: Screenshot / Filip Flković Philatz

Vijest o “nestanku” platforme u Jadranu, jedna je od najčudnijih i najneobičnijih s kojima smo se kao redakcija susreli, a vjerujte, u Hrvatskoj ih ne nedostaje. Najprije kako je nestala, a onda kad se doznalo da je potonula, svi su se počeli pitati kako se to moglo dogoditi na nedavno provjerenoj platformi s kojom je navodno sve bilo u redu.

Društvene mreže su poludjele od pretpostavki i raznih teorija, a nije nedostajalo ni zafrkancije, kao i viceva o najpoznatijoj hrvatskoj Ivani. Neki slabije upućeni čak su se vrlo ozbiljno pitali “Tko je Ivana D. i zašto se skriva njen identitet”, razmišljajući o vrlo konspirativnim teorijama zavjere.

Poznati hrvatski snimatelj, redatelj i umjetnik Filip Filković Philatz, kojeg smo upoznali već kao autora Gibonnijevih spotova, došao je na ideju da Ivanu D. predstavi kao glavnog junaka jedne avanturističke priče. Ivana D. tako nakićena balonima jednostavno – odleti…

– Pratio sam danima što se dešava s tom temom i bilo mi je zanimljivo – naprosto neka misterija koja se dešava. Odlučio sam napraviti animirani meme na tu temu. To je zapravo parodija na animirani film UP – s tim da ovdje Ivana·D odluči napustiti svoju poziciju u potrazi za avanturom – prepričava nam Philatz o svojoj ideji.

Ispalo je na kraju da je stvarnost okrutnija, pa je njena avantura završila na dnu mora. No ti si zamislio drugačiji nastavak priče, ako se ne varam?

– Ideja je tu bilo mnogo; između ostalog da je Ivana·D napravila i Tinder profil. Napravio sam i followup meme u kojem se skrasila uz jednu platformu na moru.

Možda je bolje malo izmijeniti stvarnost i ipak joj dati neki happy end za kraj ove čudne godine – poručuje Filip o čijim ćemo idejama zasigurno još pisati.

Gdje je krenula i gdje je naposljetku završila Ivana D.? Dobro, za okrutnu stvarnost znamo, no za ovu Ivaninu avanturu, najbolje da pogledate video…

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

GIBONNI U MORSKOJ PISMI: More na mene ostavlja pomalo religiozno iskustvo
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.