4 min. čitanja

Hiltonov kompleks na riječkoj Kostabeli korak do dovršenja

Hiltonov kompleks na riječkoj Kostabeli korak do dovršenja
Foto: JTH Costabella / Grad Rijeka

RIJEKA – Investitorsko i developersko društvo JTH Costabella d.o.o. organiziralo je obilazak interijera i eksterijera hotelskog resorta Costabella koji bi na proljeće iduće godine konačno trebao otvoriti svoja vrata.

Hilton Costabella Beach Resort&Spa otvara se na proljeće iduće godine, najavljeno je prilikom obilaska budućeg luksuznog resorta koji poprima svoj završni izgled.

Riječ je o kompleksu koji će zasigurno podignuti razinu kvalitete turističke infrastrukture u Rijeci, pa i šire. Ovaj impozantni objekt prostire se na šest katova, a osim smještaja u hotelskim sobama, koje usput rečeno sve imaju prekrasan pogled na more, na raspolaganju će biti i smještajni kapaciteti u vilama.

Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa obišli su gradonačelnik Vojko Obersnel, sa suradnicima, član društva JTH Costabella d.o.o. Jaroslav Trešnak i Jose Luis Ruiz Arroyo, generalni direktor Hilton Costabella Resorta.

Foto: JTH Costabella / Grad Rijeka

Obraćajući se predstavnicima medija i Grada Rijeke, član društva JTH Costabella d.o.o. Jaroslav Trešnak kazao je kako i u ovom teškom razdoblju kada smo součeni s izazovima koronavirusa, koji cijelo društvo dovodi u nezavidnu situaciju, radovi na kompleksu idu dalje i gotovo su pred dovršetkom.

– Svi jako dobro znamo s kolikom sam ljubavlju i oduševljenjem ušao u ovaj projekt i svaki sam dan bliže ostvarenju svog sna – kazao je Trešnak.

Što se samog kompleksa tiče hotelske sobe su gotove, trenutno se oprema 120 metara dugačka kuhinja. Unutarnji i vanjski bazeni su u funkciji, a to isto vrijedi i za wellness i spa centar koji obuhvaća 7 prostorija za masaže, saune, lapidarij i parne saune, na dvije etaže. Uz sve navedeno gostima će dodatno biti na raspolaganju kozmetički i frizerski salon te usluge stomatološke ordinacije. Na plaži su dovršeni svi podmorski i nadmorski radovi te se trenutno izvode radovi i opremanje plažnog paviljona. Šetnica koju je uredio Grad Rijeka, također je gotova.

Foto: JTH Costabella / Grad Rijeka

Jose Luis Ruiz Arroyo, generalni direktor Hilton Costabella Resorta, kazao je kako su rezervacije smještaja za termine iza 1. lipnja već krenule.

– Nema potrebe žuriti za otvaranjem dokle god hotel ne bude u potpunosti spreman za prijem gostiju. vjerujemo da će to biti u travnju – kazao je Arroyo.

Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa imat će 132 sobe, 66 vila, 6 manjih i većih ugostiteljskih objekata. Cijene smještaja će biti kategorizirane, ovisno o kategoriji sobe koja se odabere, a za veće obitelji zanimljive će biti vile koje imaju od 4 do 6 kreveta. Što se spa zone tiče ona se prostire na više od 3.000 m2 i to na dva kata, s različitim tretmanima. Namjera je ponuditi članstvo za građane, pa će oni koji vole uživati u opuštanju moći koristiti usluge ovog modernog wellnesa i spa zone te fitness centra koji će biti jedan od najvećih u regiji.

Za goste će na raspolaganju biti 200 metara plaže, uz manje pristanište za brodove, prostor za sportove na vodi i drugo.

Foto: JTH Costabella / Grad Rijeka

Gradonačelnik Obersnel je izjavio kako je ovaj kompleks iznimno važan za daljnji razvoj Rijeke kao turističke destinacije. Na žalost ove nove „nenormalne“ okolnosti u kojima živimo utjecale su na rokove i da nije bilo pandemije korona virusom kompleks bi vjerojatno već gotov. Ova godina je trebala biti godina za pamćenje u mnogim segmentima zato što je Rijeka Europska prijestolnica kulture pa smo očekivali veći broj gostiju nego inače.

Zbog općepoznatih okolnosti to se nažalost nije dogodilo, no ovaj će hotel Rijeku sigurno na ljestvici turističkih destinacija s kvalitetnim smještajem dignuti izuzetno visoko.

Foto: JTH Costabella / Grad Rijeka

Cjelokupna investicija se popela na 80-ak milijuna eura, a developer projekta Costabella je tvrtka JTH Costabella d.o.o. Član društva je češki investitor Jaroslav Trešnak, koji se u sklopu investitorske i developerske grupacije JTH preko dvadeset i sedam godina bavi dugoročnim investicijama u nekretnine i zemljišta.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

RIJEKA Vlada opet produljila rok za dovršetak izgradnje plaže Kostabela
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.