2 min. čitanja

U arhipelagu Drvenika Velog nasukala se koća

U arhipelagu Drvenika Velog nasukala se koća
Foto: Njuškalo / Vesselfinder / Screenshot

DRVENIK VELI – U noći sa utorka na srijedu, nasukala koćarica “Strelica” luke upisa Split u arhipelagu otoka Drvenika Velog.

Doznajemo da na ribarskom brodu nema ozlijeđenih članova posade, te je nakon nasukavanja došlo do oštećenja podvodnog dijelu pramca, a prema prvim informacijama navodno i prodora mora.

Nakon havarije, brod je stigao u brodogradilište “Stipaničev” u Tribunju (Sovlje) kako bi se sanirala oštećenja na trupu broda.

Foto: Vesselfinder / Screenshot

Iz Lučke kapetanije Split nam nisu mogli reći ništa o ovom događaju, jer prema riječima lučkog kapetana Željka Kuštere iz Splita, on za taj događaj ne zna, a iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture još nisu dobili izvještaj od nadležnih s terena, pa ni oni nisu mogli reći o detaljima.

I iz ispostave Lučke kapetanije u Trogiru su nam poručili, citiramo: “Mi nemamo pojma o ničemu, pitajte Lučku kapetaniju Split”.

Iz Odjela inspekcije pomorskog prometa u Splitu cijelo jutro su nam dizali i poklapali slušalicu, te se nitko od službujićih nije htio javiti na telefon.

Foto: Vesselfinder / Screenshot

Nazvao i krenuo vikati na novinare

U međuvremenu, redakciju našeg portala nazvala je muška osoba koja se predstavila kao vlasnik broda, nerazgovjetno vičući na novinare i govoreći da more nije prodrlo u brod.

Prema članku 3., stavku 3.4.1. Pravilnika o brodicama, čamcima i jahtama, nakon što pretrpi nesreću ili havariju, ili se pronađu nedostaci koji mogu utjecati na sposobnost jahte za plovidbu, radi se izvanredan pregled plovila.

Vlasnik je stoga dužan prijaviti događaj i osposobiti plovilo da u svakom pogledu bude sposobna za plovidbu bez opasnosti za brod, osobe na jahti i okoliš.

S obzirom da nadležni nemaju podatke o događaju, za informacijama ćemo tragati, a čim doznamo detalje, izvijestit ćemo javnost o tome.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.