Vojno izaslanstvo SAD-a posjetilo Brodosplit

Foto: Brodosplit

SPLIT – Ataše Ministarstva obrane Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, pukovnik Matt Denny, u pratnji poručnika Brada Ritzela, šefa američkog Ureda za obrambenu suradnju EUCOM-a u Hrvatskoj, posjetio je Brodograđevnu industriju Split.

Član Uprave Tomislav Čorak i savjetnik Uprave za korporativnu sigurnost Boško Ramljak predstavili su gostima aktualne projekte, te novougovorene brodograđevne i vanbrodograđevne poslove, kao i poslove vezane za izgradnju obnovljivih izvora energije. 

Nakon predstavljanja škvera kroz aktualne i buduće projekte, posjetitelji su se upoznali s kapacitetima i proizvodnim mogućnostima tvrtke.

Obišli su proizvodne pogone i upoznali se sa skorom isporukom polarnog kruzera koji se gradi za američkog naručitelja tvrtku Quark Expeditions te nastavkom izgradnje obalno ophodnih brodova, kojim se Brodosplit nakon isporuke prototipa ‘Omiš’ vratio u nišu vojne brodogradnje, u kojoj je nekada i bio  gradnjom podmornica i velikih desantnih brodova.

Foto: Brodosplit

– Posjet modernom brodogradilištu Brodosplit – bio je vrlo impresivan. Kvaliteta gradnje obalno ophodnih patrolnih brodova, razina izgradnje putničkih brodova i izgradnja metalnih konstrukcija koji uključuju komponente za vjetroelektrane na moru, ističu talent i znanje projektantskih, inženjerskih i brodograđevnih sposobnosti tvrtke.

Ova svestrana tvrtka ispunjava i premašuje zahtjeve klijenata na temelju dugogodišnjeg iskustva u gradnji visokokvalitetnih proizvoda. Zadovoljstvo mi je bilo vidjeti ovu inovativnu “hrvatsku stručnost” i drago mi je istaknuti njihovu sposobnost – rekao je pukovnik Matt Denny.

D.G.