1 min. čitanja

Vojno izaslanstvo SAD-a posjetilo Brodosplit

Vojno izaslanstvo SAD-a posjetilo Brodosplit
Foto: Brodosplit

SPLIT – Ataše Ministarstva obrane Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, pukovnik Matt Denny, u pratnji poručnika Brada Ritzela, šefa američkog Ureda za obrambenu suradnju EUCOM-a u Hrvatskoj, posjetio je Brodograđevnu industriju Split.

Član Uprave Tomislav Čorak i savjetnik Uprave za korporativnu sigurnost Boško Ramljak predstavili su gostima aktualne projekte, te novougovorene brodograđevne i vanbrodograđevne poslove, kao i poslove vezane za izgradnju obnovljivih izvora energije.

Nakon predstavljanja škvera kroz aktualne i buduće projekte, posjetitelji su se upoznali s kapacitetima i proizvodnim mogućnostima tvrtke.

Obišli su proizvodne pogone i upoznali se sa skorom isporukom polarnog kruzera koji se gradi za američkog naručitelja tvrtku Quark Expeditions te nastavkom izgradnje obalno ophodnih brodova, kojim se Brodosplit nakon isporuke prototipa ‘Omiš’ vratio u nišu vojne brodogradnje, u kojoj je nekada i bio  gradnjom podmornica i velikih desantnih brodova.

Foto: Brodosplit

– Posjet modernom brodogradilištu Brodosplit – bio je vrlo impresivan. Kvaliteta gradnje obalno ophodnih patrolnih brodova, razina izgradnje putničkih brodova i izgradnja metalnih konstrukcija koji uključuju komponente za vjetroelektrane na moru, ističu talent i znanje projektantskih, inženjerskih i brodograđevnih sposobnosti tvrtke.

Ova svestrana tvrtka ispunjava i premašuje zahtjeve klijenata na temelju dugogodišnjeg iskustva u gradnji visokokvalitetnih proizvoda. Zadovoljstvo mi je bilo vidjeti ovu inovativnu “hrvatsku stručnost” i drago mi je istaknuti njihovu sposobnost – rekao je pukovnik Matt Denny.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.