2 min. čitanja

VIDEO Nepodnošljiva buka iz LNG terminala na Omišlju: “Tutnji mi u glavi, ovo je neizdržljivo!”

VIDEO Nepodnošljiva buka iz LNG terminala na Omišlju: “Tutnji mi u glavi, ovo je neizdržljivo!”
Foto: MUP CZ

OMIŠALJ – Stanovnici Omišlja na Krku ovih dana se učestalo žale na buku koja dopire iz novog LNG terminala. Čuje se, kažu, sve do Malinske, pa čak i do kopna.

“Jel zna netko da li će ova buka sa ove krntije od broda biti ovako uvijek,da li se mjeri razina buke,planira li se nešto poduzeti po tom pitanju??? Jel netko nešto zna??”, jedno je od brojnih pitanja upućeno putem grupe Omišljanski info na Facebooku.

“U kući do vrtića ga konstantno čujem a stari zidovi od preko 60 cm, pvc stolarija i 5 cm stiropor izolacija. Također pošto planinarimo evo gdje smo ga isto čuli bez da smo se morali naprezati”, jedan je od komentara uz priloženu kartu koja pokazuje ozbiljnost situacije.

Foto: Facebook

“Prema studiji o gradnji terminala, dozvoljena buka mjereno na Kacini moze biti max 31 db. Ovih dana ide i do 60 db što je ne samo zabranjeno, nego i štetno po zdravlje. Treba se okupiti, mjeriti buku putem nezavisnih sudskih vještaka i na osnovu toga podnijeti tužbu protiv LNG Croatia. Postoje prigušivači i postoje rješenja, samo ovdje se to nije primjenilo”, jedan je od komentara, vjerojatno upućenijeg građana.

“Na žalost, kako stvari sada stoje, biti će još gore. Sada postrojenje radi na minimalnom kapacitetu. Bojim se što će biti kada dođe drugi takav, kada krene prekrcaj i puni kapacitet rada oba broda. Jedino nas bura spašava, užasavam se južine”, strahuje jedan od građana.

“Gledam to svaki dan jer šetam pse tamo godinama. Ne sluša mi se više ta buka… I ovako sam bila dovoljno blizu da mi tutnji u glavi”, komentira autorica ove snimke.

Uostalom, poslušajte i sami…

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Brod LNG Croatia stigao u Omišalj: “Terminal ucrtao Hrvatsku na energetsku kartu svijeta”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.