PROJEKT ARGOS Napravljen prvi korak prema uspostavi Centra za školjkarstvo na Bistrini

Foto: MP / DNŽ

BISTRINA/DUBROVNIK – Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su na prvom online sastanku partnera s predstavnicima Jadranskog savjetodavnog odbora u sklopu projekta „ARGOS“ (ShARed GOvernance of Sustainable fisheries and aquaculture activities leverage toprotect marine resources in the Adriatic Sea). Sastanak je zbog pandemije COVID-19 održan putem web-a.

Projekt ARGOS je dio programa INTERREG Italy – Croatia koji je započeo 01. travnja 2020., a trajat će do 31. prosinca 2022. godine.

Riječ se o suradnji talijanskih i hrvatskih županija, regionalnih razvojnih agencija, znanstvenih instituta te ministarstava.

Krajnji cilj projekta za Dubrovačko-neretvansku županiju je uspostava Centra za školjkarstvo na Bistrini te nabava specijalizirane opreme za mrijestilište.

Dubrovačko-neretvanska županija je nakon provedbe postupka javne nabave za usluge vanjskog stručnjaka za uspostavu i funkcioniranje Jadranskog savjetodavnog odbora (AAC) sa stručnim/znanstvenim predstavnikom Dubrovačko-neretvanske županije za projekt INTERREG Italy – Croatia – Projekt ARGOS, dana 15. prosinca 2020. godine potpisala Ugovor s Sveučilištem u Dubrovniku.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Sveučilištu u Dubrovniku dodijeljena koncesija u Malostonskom zaljevu za znanstvene i obrazovne djelatnosti